Geniet en kleur!


Recensie Geniet en Kleur! door Sandra Hutchison:
Kleurrijke ontspanning

Hoewel de hype inmiddels wel over is gewaaid, blijven er kleurboeken voor volwassen op de markt verschijnen. Terecht, want kleuren is de ideale manier om dagelijks even te ontstressen. En de fanatiekelingen onder ons weten het al lang: kleurboeken heb je nooit genoeg!

Het kleurboek Geniet en Kleur! is iets compacter dan de meeste volwassen kleurboeken. Het boek bevat mooie zeer gedetailleerde illustraties van de talentvolle Caitlin Peterson. Iedere illustratie beslaat telkens een volle pagina. Het fijne is dat de achterzijde van elke pagina blanco is gehouden, zodat je eventueel zelfs met viltstiften aan de slag zou kunnen gaan. In totaal vallen er 39 kleurplaten te ontdekken in het boek.

Klein minpuntje is dat de pagina’s wat lastig uit het boek te verwijderen zijn. Spijtig omdat de ingekleurde illustraties er eigenlijk gewoon om vragen om ze ergens op te hangen. Iedere pagina is als het ware een miniposter (of XXL ansichtkaart) met een vermakelijke, motiverende, uitdagende of relativerende tekst. Ze laten stuk voor stuk als vanzelf een glimlach op je gezicht verschijnen of ze maken een andere emotie bij je los. Deze teksten geven het boek net even dat beetje extra, waardoor het zich onderscheidt van andere kleurboeken.

Een paar voorbeelden:
Spring eens uit de band (met een afbeelding van een kangoeroe).
(Over)morgen schijnt de zon ( in combinatie met een geïllustreerd vakantietafereel).
Shit Happens (met een illustratie van een kwal).

De stuk voor stuk witte pagina’s zijn vrij dik en voelen stevig aan. Ze kunnen dan ook veel verschillende kleurmaterialen hebben en zijn na een geslaagde inkleuring zonder twijfel een plekje aan de wand waardig.

Geniet en Kleur! is een geslaagde uitgave. Een fijn boek voor iedereen die wel wat ontspanning kan gebruiken. De illustraties variëren behoorlijk van elkaar waardoor het boek niet snel zal gaan vervelen. Het boek werkt het prettigst als je een illustratie uitkiest waarvan de tekst je op dat moment het meest aanspreekt. Hierdoor helpt het boek je tijdens het kleuren onbewust je gevoelens te relativeren. De teksten geven je als het ware een vette knipoog en dagen je misschien zelfs uit om anders naar de situatie te leren kijken, waar je op dat moment inzit.

Natuurlijk kun je de teksten ook gewoon laten voor wat ze zijn en een afbeelding kiezen die je op dat moment het meest aanspreekt, maar dat spreekt voor zich. Wie weet kun je voor een ander een steuntje in de rug zijn met een door jou ingekleurd kunstwerkje en een opbeurende tekst. Kortom, het boek biedt behoorlijk wat mogelijkheden. Aanrader!

★★★★
Titel: Geniet en kleur! | Leesfragment | Auteur: Caitlen Peterson | Karakter Uitgevers | Categorie: lifestyle, hobby en vrijetijd | Uitvoering: paperback | 80 pagina’s | ISBN13: 9789045221014 | Verkrijgbaar sinds: juli 2020 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 00-09-2020| Prijs: €12.99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.