Roze paniek


Recensie Roze paniek door Antoinette van Steeg:
Roze paniek is alweer het 15de boek dat Angelique van Dongen uitbrengt. De roze cover met opvallende letters is zeker niet over het hoofd te zien als je deze in de winkel ziet liggen. Eerder las ik onder andere al Nachtvlinder en Rozenlaan 10 van haar en genoot ik van haar fijne schrijfstijl.

In haar nieuwste werk maken we kennis met de 37-jarige Floor. Samen met Lucas woont ze in Florence, waar hij een Italiaans liefje blijkt te hebben. Floor verhuist terug naar Amsterdam, waar ze haar appartement nog heeft. Al snel spreekt ze af met vriendinnen en tijdens een etentje ontmoet ze Aran die een eigen eetzaak heeft. Ze kan er aan de slag en al snel vallen haar eigengemaakte soepen op. Floor besluit met wat stimulans van vrienden om een eigen zaak in soep te gaan starten. Al snel loopt dit als een trein en neemt ze Jet en haar dochter Stine in dienst. Dan ontmoet ze in haar zaak de 43-jarige Thom en beiden zijn direct onder de indruk van elkaar. Thom heeft een zoontje Thuur die hij om de week heeft. Floor en Thuur kunnen het goed vinden en uiteindelijk trekt Floor bij Thom in.

Als kers op de taart ontdekt ze onverwacht zwanger te zijn. De twee zijn dolgelukkig, al blijft Floor erg moe. Na onderzoek blijkt ze een ernstige ziekte onder te leden te hebben en zal ze geopereerd moeten worden. Heeft dit gevolgen voor haar ongeboren kindje. Gelukkig herstelt Floor goed na de operatie, maar dan breekt corona uit. Wat zal dit betekenen voor de bevalling? Kunnen hun vrienden en familie hun kleine straks lange tijd niet gaan zien na de geboorte?

Roze paniek is wederom met dezelfde vlotte pen geschreven die ik ken van haar andere boeken. De verhalen leven en zouden zomaar echt gebeurd kunnen zijn. Toch ben ik minder enthousiast over dit boek dan over de boeken die ik al gelezen heb. Ik kreeg het gevoel dat het boek snel op de markt gebracht moest worden, omdat het zo actueel is door de coronasituatie. Het gevoel dat ik wat miste en dat het verhaal wat snel geschreven is, kreeg ik maar niet weg nadat ik het boek dicht had geslagen.

Toch is het verhaal een typische roman en leef je zeker mee met de personages. Het is alsof je deel bent van de gebeurtenissen en af en toe had ik toch wel even een kleine brok in de keel. Doordat Van Dongen zo’n vlotte pen heeft, leest het boek ook als een speer en met een paar uurtjes sloeg ik Roze paniek dan ook alweer dicht.

Angelique van Dongen weet thema’s op een luchtige wijze door haar verhalen heen te verweven. Hierdoor krijgt een thema een gezicht, maar altijd met een vleugje romantiek. Hier ligt de kracht van haar boeken. Ik kijk dan ook uit naar haar volgende boek. Benieuwd welk onderwerp ze dit keer in haar boek zal gaan verwerken.

★★★
Titel: Roze paniek | Leesfragment | Auteur: Angelique van Dongen | Uitgeverij EllessyRelax | Categorie: feelgoodroman, liefdesroman | Verkrijgbaar als: paperback | 216 pagina’s | ISBN13: 9789086604036 | Verkrijgbaar sinds: 17-06-20 | Recensent: Antoinette van Steeg | Datum recensie: 03-08-2020 | Prijs: €18.25 | Bestellen

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.