De Zwarte Weduwe


Recensie De Zwarte Weduwe door Sheila Vermeulen:
Een gevaarlijke samenwerking tussen terroristen en een kwaadaardige vampier.

Sybil heeft nooit vampier willen zijn en de kans om dat terug te draaien heeft ze laten lopen. Niet omdat ze dat wilde, maar omdat ze niet anders kon. Sybil is namelijk de enige die de levensgevaarlijke vampier De Zwarte Weduwe kan stoppen. Een vampier die ooit haar beste vriendin was.

Terwijl Sybil zoekt naar De Zwarte Weduwe, ontploffen er twee bommen tijdens de Boston marathon. ATU-agent Jack Hunter is samen met zijn geliefde Catherine aanwezig bij deze marathon. Na de aanslag gaat Jack onmiddellijk aan het werk en schakelt hij de ATU (Anti-Terrorism Unit) in om jacht te maken op de terroristen.

“Jack nam plaats achter zijn bureau en trok zijn wenkbrauwen samen. Een diepe zucht ontsnapte aan hem. Hij wreef over zijn gezicht en keerde in gedachte terug naar de twee bomexplosies. Catherine had wel ernstig gewond kunnen raken. Hij werd warm en koud tegelijk en het zweet brak hem uit.” – Cynthia Fridsma

Als er duidelijke aanwijzingen zijn dat de zaak een bovennatuurlijk randje heeft, schakelt Jack de hulp van Sybil in. Ze zullen moeten samenwerken om verdere dreiging te voorkomen.

De Zwarte Weduwe van Cynthia Fridsma is het tweede boek over de vampier Sybil, die met haar organisatie Nighbird jacht maakt op bovennatuurlijke vijanden.

De Zwarte Weduwe kan overigens ook los worden gelezen van het eerdere deel (De Uitverkorene). Gebeurtenissen uit het eerste boek worden, waar nodig, toegelicht. Dit gebeurt op een manier die de nieuwe lezer voldoende achtergrondinformatie geeft om het verhaal te kunnen volgen, terwijl het tegelijkertijd een prettig opfrissertje is voor degenen die het eerste deel wel gelezen hebben.

Cynthia Fridsma vertelt haar verhaal op dezelfde kordate manier die ik heb leren waarderen in het eerste boek en die eigenlijk ook heel goed past bij het personage van Sybil. De hoofdstukken zijn kort en er wordt veel gewisseld tussen personages. Hierdoor word je ongemerkt snel door het verhaal heen geloodst.

Niet alleen de hoofdstukken en personages wisselen elkaar snel af, er zit ook vaart in de gedachten en de beleving van de diverse karakters. Zelf moest ik in eerste instantie best even wennen aan het gemak waarmee beslissingen worden genomen, van gedachten wordt veranderd en vergeving wordt geboden. Toch sluit dit in feite heel goed aan bij wat de personages doen en wie ze zijn.

Liefhebbers van bovennatuurlijke thrillers met een lichte horrorachtige sfeer zullen De Zwarte Weduwe van Cynthia Fridsma waarschijnlijk best weten te waarderen. Ik heb in ieder geval genoten van het boek en geef het, net als het eerste boek over Sybil en haar team, 4 sterren.

★★★★
Titel: De Zwarte Weduwe | Auteur: Cynthia Fridsma | Celtica Publishing | Categorie: horror-thriller | Verkrijgbaar als paperback en e-book | 384 pagina’s | ISBN13: 9789493158207 | Verkrijgbaar sinds: februari 2020 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 12-08-2020 | Prijs: €19.95 en  e-book €8.95 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.