Vol verwachting


Recensie Vol verwachting door Sheila Vermeulen:
Een onverwachte zwangerschap zet alles op zijn kop.

De zussen Anouk en Hanne zijn totaal verschillend. Toch zijn ze, onder andere door alles wat ze hebben meegemaakt, enorm aan elkaar gehecht en hun band is sterk.

Anouk geniet van haar vrije leven en haar baan als purser. Ze vliegt de hele wereld over en gaat het avontuur niet uit de weg. Wanneer ze, na een vlucht, op Curaçao verblijft, heeft ze een onenightstand met een knappe vreemdeling. Vanaf het moment dat blijkt dat dit gevolgen heeft, staat haar hele wereld op zijn kop.

Hanne is altijd de verstandige zus geweest. Ze is getrouwd met Bas en ze leidt een vrij rustig bestaan. Ondanks dat ze ontzettend veel van Bas houdt, is er toch een grote leegte in haar leven. Ze wil dolgraag zwanger worden, maar na jarenlang proberen is dat nog steeds niet gelukt.

“Hoe verschrikkelijk gemeen is het dat het lot nu heeft beslist dat ik zwanger ben? Zomaar. Ineens. Het ellendige gevoel in mijn lichaam neemt razendsnel toe en ik barst hevig in tranen uit.” – Madelein Kerseboom

Als blijkt dat Anouk onbedoeld zwanger is geraakt, komt haar relatie met Hanne onder druk te staan. Zijn de zussen opgewassen tegen alles wat hieruit voortkomt?

Vol verwachting is de derde feelgoodroman van Madelein Kerseboom, waarin zij een gevoelig onderwerp verwerkt in een mooi verhaal.

Door de situatie die bij de zussen is ontstaan, zul je waarschijnlijk snel geneigd zijn om vooral met Hanne mee te leven. Madelein Kerseboom heeft beide zussen echter zo fijn neergezet, dat mijn hart net zo goed uitging naar Anouk. De manier waarop ze op heel veel punten probeert het juiste te doen, is hartverwarmend.

De impact die de zwangerschap van Anouk, en het wegblijven van een zwangerschap bij Hanne, heeft op de relatie van beide zussen is geloofwaardig omschreven. Je merkt hoe hard ze proberen om erdoorheen te werken en je begrijpt waarom dat soms even niet lukt. Dat niet alles zomaar opgelost is, maakt het verhaal juist net wat realistischer.

Alhoewel het verhaal door het onderwerp soms best verdrietig is, vond ik het ook hoopvol. De liefde die er tussen de personages is, zorgde voor warmte en maakte dat je kon voelen hoe graag ze er voor elkaar willen zijn.

Vol verwachting van Madelein Kerseboom is, ondanks het wat zwaardere onderwerp, toch een echt feelgood-boek, dat je aan het einde met een glimlach op je gezicht kunt dichtklappen. Dit verhaal krijgt 4 sterren van mij.

★★★★
Titel: Vol verwachting | Auteur: Madelein Kerseboom | Uitgeverij Marmer  | Categorie: feelgoodroman | Verkrijgbaar als: paperback en e-book | 288 pagina’s | ISBN13: 9789460684463 | Verkrijgbaar sinds: juli 2020 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 14-08-2020 | Prijs: €15.99  en e-book €9,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.