Max Halters – stuntboek


Recensie Max Halters – stuntboek door Devika van Steeg:
Max Halters is de vierde samenwerking tussen Stefan Boonen en Melvin. Van dit duo verschenen eerder Hier waakt oma, Mammoet en Kamp Bravo.

Heb jij er wel eens van gedroomd stuntman of stuntvrouw te worden? Dan is dit boekje echt iets voor jou. Sinds dat Max Halters 4 jaar oud is, is hij al een stuntjongen en nu is hij een echte stuntman. In dit boek geeft Max Halters de lezer stunts en tips waar je echt iets aan hebt. Iedereen kan een stuntman of stuntvrouw worden en met de stunts van Max Halters word je hoe dan ook succesvol.

Let alleen wel op: Dit boekje is niet geschikt voor kinderen met groene sokken. En ook niet voor kinderen die bang zijn voor spuug en vieze woorden.

In het boekje staan hoogtepunten uit het leven van Max Halters, smoesjes van stuntmannen en stuntvrouwen, handige tips en maar liefst 12 spectaculaire stunts. Het boekje sluit af met een kleine stuntmantest om te testen in welke film jij geschikt zou zijn om te stunten.

Max Halters is goed zelfstandig te lezen en past perfect in de leeftijdscategorie 8+. Er staan echter wel op verschillende plekken in het boekje zinnen of opmerkingen in een erg klein lettertype. Ik zag deze vaak niet erg goed. Voor kinderen vanaf 8 jaar is dit dan ook misschien lastig tijdens het lezen.

Bij het boekje zit een Red-Me-Dan-Max-Halters die je zelf in elkaar kunt vouwen. Deze Max Halters is de perfecte oplossing van een van de stunts, dus ik raad je zeker aan om hem te vouwen. De vouwbare Red-Me-Dan-Max-Halters heeft kleine plakrandjes en heeft kleine details om uit te knippen. Ik raad de ouders dan ook aan om hierbij te helpen, zodat de lezer een mooie Max Halters krijgt waarmee hij of zij kan gaan stunten.

Bij elke stunt wordt de situatie kort omschreven in een voorbeeld. Vervolgens wordt er gezegd wat je absoluut niet moet doen en dan komt natuurlijk de stunt van Max Halters. Deze stunts zijn meestal erg gevaarlijk, dus ik wil de lezer aanraden om het stunten aan Max over te laten en de stunts niet zelf te proberen.

De illustraties van het boek zijn gemaakt door de illustrator Melvin. Net als de voorkant van het boek zijn alle illustraties in oranje-zwart tinten, waardoor het boekje een mooi geheel vormt.

Al met al een erg leuk stuntboekje voor de lezers vanaf 8 jaar.

★★★★
Titel: Max Halters – stuntboek | Auteur: Stefan Boonen | Illustrator: Melvin | Uitgeverij De Eenhoorn | Categorie: jeugdboek 8+, stuntboek | Verkrijgbaar als paperback | 48 pagina’s | ISBN13: 9789462914872 | Verkrijgbaar sinds: 18-6-2020 | Recensent: Devika van Steeg | Datum recensie: 22-08-2020 | Prijs: €10,95 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.