De Spaanse belofte


Recensie De Spaanse belofte door Soraya Latten:

Vermogensadviseur Charlotte Fairfox moet vlak voor haar bruiloft voor een klus naar Madrid. Ze is ervan overtuigd dat ze het probleem waarmee Mateo Mendoza te maken heeft snel en efficiënt kan oplossen en weer op tijd thuis kan zijn voor haar bruiloft in Londen. Maar zoals bij de meeste rijke families het geval is, is niet alles wat het lijkt en blijken er ook bij de Mendoza familie vele geheimen te zijn. Tijdens haar zoektocht wordt Charlotte ingehaald door haar eigen verleden waardoor alles waarvoor ze zo hard heeft gewerkt op het spel staat.

De Spaanse belofte houdt de lezer al vanaf de eerste bladzijde in zijn greep door een spannende proloog die gelijk nieuwsgierigheid oproept en ervoor zorgt dat je direct verder wil lezen. Daarna wordt het tempo wat lager maar blijf je door de kleine speldenprikjes die Karen Swan uitdeelt nieuwsgierig naar wat gaat komen.

Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Charlotte in het heden en Nene vlak voor en gedurende de Spaanse burgeroorlog. Deze verhaallijnen lijken in het begin ontzettend ver uit elkaar te liggen maar komen gedurende het verhaal steeds dichter tot elkaar tot de puzzelstukjes uiteindelijk allemaal in elkaar vallen op het einde van het boek.

De schrijfwijze van Karen is rustig vol details en met een levendige beschrijving van personages en de omgeving. Karen heeft veel tijd besteed aan de ontwikkeling van haar personage en in het bijzonder haar twee hoofdpersonages. De vrouwen maken een bijzondere ontwikkeling door en veranderen naarmate het boek vordert door de situaties die ze meemaken en de omstandigheden waarin ze verkeren. Karen heeft dit op zo’n intense wijze beschreven dat de twee vrouwen levensecht aanvoelen en je elk moment met meeleeft.

Deze levendige beschrijven maakt ook dat het verhaal in je hoofd gaat zitten en je eraan blijft denken als je niet aan het lezen bent, en je jezelf erin verliest tijdens het lezen van het boek. Een boek om de tijd voor te nemen en intens van te genieten.

Karen Swan werkte als modejournalist toen ze besloot haar langgekoesterde schrijvers droom waar te maken. Inmiddels zijn haar boeken bestsellers in o.a. Engeland, Duitsland en Italië. De Spaanse belofte is het tweede boek van Karen wat in het Nederlands is vertaald eerder verscheen Een Noorse winternacht.

★★★★
Titel: De Spaanse belofte | Auteur: Karen Swan | Xander Uitgevers | Categorie: roman | Verkrijgbaar als: paperback en e-book | 400 pagina’s | ISBN13: 9789401612647 | Verkrijgbaar sinds: 08-07-2020 | Recensent: Soraya Latten | Datum recensie: 25-08-2020 | Prijs: €18.50  en e-book €9.99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.