The Good Girls


Recensie The Good Girls door Chantal Hutchison:
The Good Girls is het tweede deel van een duologie, opvolger van The Perfectionists. Dit deel is weer net zo spannend als het vorige deel. Het verhaal begint met een korte samenvatting van het vorige deel, waarna je gelijk weer in het verhaal gezogen wordt.

Het leven van de vijf filmgeschiedenismeiden staat op z’n kop wanneer de door hen verdachte dader van de moord op Nolan Hotchkiss (hun filmgeschiedenisdocent meneer Granger) dood aangetroffen wordt in zijn huis. Mackenzie, Caitlin, Julie, Parker en Ava gaan na de verhoren van de politie allen hun eigen weg, waar ze alle vijf weer te maken krijgen met hun eigen problemen.

Tijdens de filmgeschiedenisles waarin ze het perfecte plan bespraken om Nolan te vermoorden hebben ze niet alleen zijn naam genoemd. Als er iemand anders dood gevonden wordt, die tijdens deze les door een van de meiden is genoemd, raken ze in paniek. Alles leidt weer terug naar die beruchte les filmgeschiedenis. Iemand moet toen hun plannen gehoord hebben, niemand anders kan het weten. Kan het zo zijn dat een van hen de volgende is die vermoord wordt?

Ook in The Good Girls worden de hoofdstukken weer onderverdeeld in de perspectieven van de vijf meiden. Ieder hoofdstuk brengt weer een ander inzicht in de verschillende levens. Ik vind dat in dit deel weer een ideale toevoeging, zo krijg je echt de indruk dat ze alle vijf een totaal ander leven hebben en door filmgeschiedenis bij elkaar gebracht zijn.

In dit tweede deel zit er weer volop spanning. Vanaf het eerste moment word je in het verhaal getrokken en de schrijfster heeft weer mijn aandacht tot het einde vast weten te houden. The Good Girls geeft een indrukwekkende wending aan het verhaal, wat dit een geweldig vervolg maakt van The Perfectionists. Het einde stelde mij zeker niet teleur.

Deze duologie is een perfecte combi van spanning en drama. Net zoals The Perfectionists kan ik The Good Girls aan mijn lijstje van favoriete boeken toevoegen. Een ideaal boek. Ik vind het dan ook jammer dat er maar twee delen zijn van deze serie.

Ik kan niet anders dan dit deel weer de volle vijf sterren geven. Deze zijn dik verdiend!

★★★★★
Titel: The Good Girls | Serie: The Perfectionists- deel 2 | Leesfragment | Auteur: Sara Shepard | Uitgeverij Moon | Categorie: young adult | Verkrijgbaar als paperback en e-book | 254 pagina’s | ISBN13: 9789048848744 | Verkrijgbaar sinds: 02-06-2020 | Recensent: Chantal Hutchison | Datum recensie: 26-08-2020 | Prijs: € 19.99, e-book €9.99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.