Naar school!


Recensie Naar school! door Sandra Hutchison:
Een mijlpaal in het leven van je kind

In dit prentenboek laat auteur en illustrator Esther van den Berg zien hoe leuk een eerste schooldag kan zijn. Het voorlezen van dit boek is dan ook een ideale voorbereiding op de allereerste schooldag van een kind. Ze zullen zich met gemak kunnen identificeren met het roodborstje Robin die de eerste schooldag best spannend vindt.

Robin gaat aan de hand van moeder mee naar de klas. Maar eigenlijk wil Robin helemaal niet naar school. Het is best spannend zo’n groot gebouw met al die vreemde kinderen. De juf blijkt echter best aardig en Robin mag, samen met de andere kinderen, allemaal leuke dingen doen in de klas. Robin kiest voor het bouwen met blokken en vermaakt zich prima. Tijdens het buitenspelen heeft Robin het ook erg naar de zin. Helaas komt aan alle pret ook een eind. Robin mag w

Illustrator: Esther van den Berg

eer naar huis, maar wil dit sympathieke roodborstje dat wel?

De vrolijk gekleurde illustraties van Alice zijn hartverwarmend. De sympathie straalt van alle diertjes af en naar de gedetailleerde illustraties kun je blijven kijken. Het verhaal is eenvoudig gehouden, niet heel verrassend. Deels is de tekst op rijm geschreven. Jammer genoeg is het rijm zo nu en dan achterwege gelaten, waardoor het boek iets lastiger voorleest. Persoonlijk had ik de hele tekst dan ook op rijm gedaan, het voorlezen verloopt dan veel vloeiender. Jonge kinderen kunnen zich dan ook gemakkelijker en langer focussen op het verhaal.

Dat neemt niet weg dat Naar school! een aanrader is voor ouders die hun kind(eren) voor willen bereiden op hun eerste schooldag. In het klaslokaal zou het boek ook niet misstaan, een leuk boek om uit voor te lezen wanneer er weer een nieuw kind in de klas komt.

★★★★★
Titel: Naar school! | Leesfragment | Auteur en illustrator: Esther van den Berg | Uitgeverij Clavis | Categorie: prentenboek | Uitvoering: hardcover | 32 pagina’s | ISBN13: 9789044839135 | Verkrijgbaar sinds: augustus 2020 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 31-08-2020  | Prijs: €16.95 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.