Valria-Sex & Sangria


Recensie: Sex & Sangria (Valeria #1) door Lore van Dun:
Levensechte vrouwen en hun zoektocht naar geluk

Valeria heeft net ontslag genomen bij haar baan, zodat ze zich volledig op haar schrijverscarrière kan richten. Nadat ze dit heeft gedaan, bereikt ze echter haar dieptepunt. De inspiratie komt niet en ook haar relatie zit in een serieuze dip. Gelukkig zijn er nog haar beste vriendinnen Lola, Carmen en Nerea. Zij sleuren haar overal doorheen.

Valeria is het eerste deel in een nieuwe serie. Het boek is vertaald nadat de Netflix-serie, gebaseerd op de boeken, een heel groot succes werd. Ik ben zelf geen Netflix-kijker, dus ik had de serie nog niet gezien. Ik begon dus volledig blanco aan het boek.

Het eerste wat opvalt aan het verhaal, is de speciale schrijfstijl. We lezen het verhaal vanuit het ik-personage Valeria. Toch krijgen we ook vanuit de andere vriendinnen momenten te lezen, waar Valeria geen getuige van is, maar waar ze toch commentaar op levert. Dit zorgt regelmatig voor een grappige toon in het verhaal. In het begin was dit even wennen, maar toen ik hier eenmaal aan gewend was, kon ik de schrijfstijl heel goed appreciëren.

De vier vriendinnen zijn absoluut beste vriendinnen, dit merk je aan alles. Ze kennen elkaar door en door en vertellen elkaar alles. Zelfs hun seksleven, of gebrek hieraan, wordt gedeeld. De vriendschap tussen de vier vrouwen is dan ook het belangrijkste in het verhaal. Door de schrijfstijl voelt het ook heel erg aan alsof je zelf onderdeel bent van de vriendengroep. Ze vertelt de verhalen alsof je er ook toe behoort.

Het is leuk om nog eens te lezen over een vriendengroep en hun belevenissen. Het is toch altijd anders dan wanneer een koppel de hoofdrol wegkaapt. Ik kan niet wachten op het tweede boek. De hechte vriendschap en speciale schrijfstijl wisten mij helemaal te bekoren.

Het verhaal is een ideale mix van humor, sarcasme, vriendschap en liefde. Elisabet Benavent is erin geslaagd een echte feelgoodroman te schrijven. Het verhaal leest heel vlot en door de humor zit ik regelmatig te grinniken bij het lezen.

★★★★
Titel: Valeria | Serie: Sex & Sangria- deel 1 | Auteur: Elisabet Benavent | Xander Uitgevers | Categorie: feelgoodroman | Verkrijgbaar als: paperback  | 376 pagina’s | ISBN13: 9789401612500 | Verkrijgbaar sinds: 01-07-2020 | Recensent: Lore van Dun | prijs: €15,- | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.