Het huis met de spiegels


Recensie Het huis met de spiegels door Lore van Dun:
Een bijzondere en emotionele zoektocht naar de verborgen geheimen van een prachtig landhuis

Deze villa is de enige plek die Milena haar thuis kan noemen. Het is gelegen in Positano, een gezellig dorpje in Italië. Ze groeide er op en kent er elk hoekje en plekje. Dat dacht ze toch, totdat ze een geheime doorgang ontdekt naar de kamer van haar grootmoeder. Daar ontdekt ze een heel verleden. Haar oma was een bekende actrice in Amerika. Dit is al jaren Milena’s droom. Ze ziet dit als een teken en besluit te strijden voor haar dromen.

Er zijn twee verhaallijnen aanwezig in het verhaal. We lezen vanuit Milena in het heden, en daarnaast wordt er afgewisseld met haar oma, Eva. We lezen wat Eva meemaakte toen ze veel jonger was. Milena heeft haar grootmoeder nooit ontmoet. Eva verdween namelijk en liet haar dochter en man achter. Als er een lijk gevonden wordt, leidt dit tot heel veel gebeurtenissen. Hierdoor besluit Milena op onderzoek uit te gaan. Wie is het slachtoffer en wat weet haar dementerende opa over hem.

Milena krijgt het niet makkelijk in het verhaal. Haar opa is dementerend en het wordt steeds erger. Ze krijgt te maken met een sheriff die op zoek is naar de waarheid en ze wordt licht verliefd op een man die ze ontmoet in de trein. Spijtig genoeg is hij niet helemaal eerlijk over wat hij komt doen.

Hoewel ik van het boek heb genoten wist de schrijfstijl van Cristina Caboni wist mij niet helemaal mee te nemen in het verhaal. Ik beleefde het vanaf een afstand en dat vond ik spijtig. Ik voelde mij niet alsof ik in Italië was. Ik was echter wel benieuwd hoe het af zou lopen.

Het huis met de spiegels is een verhaal dat mystiek, verleden en liefde heel mooi weet te combineren.

★★★
Titel: Het huis met de spiegels | Auteur: Cristina Caboni | Xander Uitgevers | Categorie: feelgoodroman | Verkrijgbaar als: paperback en e-book | 304 pagina’s | ISBN13: 9789401612517 | Verkrijgbaar sinds: 01-07-2020 | Recensent: Lore van Dun | Datum recensie: 10-09-2020 | prijs: €15.00 en e-book €9.99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.