Moordgids voor lieve meisjes


Recensie Moordgids voor lieve meisjes door Yana Pauwels:
Zaak gesloten

Pippa ‘Pip’ Fitz-Amobi moet voor school een project maken. Ze besluit om over een tragische gebeurtenis te schrijven dat vijf jaar geleden is voorgevallen in haar kleine stadje Little Kilton. Andie Bell, een populaire scholiere, werd vermist. Sal Singh, haar toenmalig vriendje, wordt even later teruggevonden in het bos. Hij heeft zelfmoord gepleegd en iedereen gaat ervan uit dat hij Andie heeft vermoord. Pip is er echter van overtuigd dat dit niet het geval is. Onder het mom van haar project gaat ze op onderzoek uit naar wat er echt gebeurt is. Samen met de broer van Sal onthult ze de waarheid over wat er vijf jaren geleden gebeurt is.

Moordgids voor lieve meisjes combineert een detective thriller met een young adult. Ik vond dit een zeer geslaagde combinatie. Het boek voelt niet al te zwaar beladen aan en tussendoor wordt er al wat meer verteld over het leven van de zeventienjarige Pip. Een moordgids voor lieve meisjes bevat daarnaast genoeg spannende elementen. Samen met Pip ga je op onderzoek uit en zoek je mee naar de motieven van de verschillende verdachten. Een deel van het verhaal wordt verteld in het voortgangslogboek van Pip en zorgt voor een goed overzicht van wat ze allemaal te weten is gekomen. Daarnaast worden er ook interviews in uitgetypt, wat een leuk tussenstuk vormt. Door deze korte intermezzo’s leest het boek verrassend vlot.

Je leert vooral Pip heel erg goed kennen en de band die ze heeft met haar familie en vrienden. Ze is een erg slimme en nieuwsgierige meid en heeft daarnaast een enorme passie voor true crime. Ze is niet op haar mondje gevallen, maar zal de mensen wel beschermen waar ze het meeste om geeft. Al maakt ze af en toe wel een foutje. Kortom ze komt over als een normale tienermeid. De andere personages kwamen even realistisch over en bezaten net zoals iedereen ook hun geheimen. Gelukkig kwamen er niet al te veel personages in voor en bleef het overzichtelijk.

Holly Jackson heeft een hele leuke vlotte schrijfstijl. Daarnaast wist ze hoe ze het verhaal spannend moest maken. Holly blijft ook verrassen met verschillende plotwendingen tot de uiteindelijke ontknoping. Ook deze was goed uitgewerkt en had ik niet zien aankomen. Een goede YA-mysterie dus!

★★★★★
Titel: Moordgids voor lieve meisjes | Auteur: Holly Jackson | Singel Uitgeverijen-Volt | Categorie: young adult, mysterie | Verkrijgbaar als paperback en e-book | 448 pagina’s | ISBN13: 9789021422435 | Verkrijgbaar sinds: 13-08-2020 | Recensent: Yana Pauwels | Prijs: €15.00 en e-book €9.49 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.