Wat hij mij zei


Recensie Wat hij mij zei door Brigitte Audiens:

Anja Feliers slaat een nieuwe weg in met Caro Westerhof als hoofdpersonage. Caro is een gelukkige dame, gehuwd met Cas, en samen zijn ze de trotse ouders van twee dochters, Lois en Nouk.

Op een warme dag maken ze een uitstapje naar de Kruidentuin in Leuven. Na een leuke dag keren ze huiswaarts en beslissen ze om met de trein te reizen. Het is druk in het station en Nouk moet nog naar het toilet. Caro neemt haar nog snel mee voor de trein aankomt. Cas en Lois wachten op een bankje.

Als Cas een telefoontje ontvangt, is hij even afgeleid. Ondertussen komt er een vrouw met een labrador op het bankje bij Lois zitten. Lois is een grote dierenvriend en ze laat zich verleiden om met de dame mee te gaan. Als Cas zich omdraait, ziet hij dat zijn dochter verdwenen is. In paniek zoekt hij het perron af. Hij merkt Lois op aan de overkant van het spoor, maar op dat ogenblik komt de trein eraan en Cas staat te dicht bij de sporen. De trein kan Cas niet meer ontwijken en hij wordt meegesleurd. Cas is er niet meer.

Caro en Noukje horen veel tumult en ze snellen naar het perron om te kijken wat er aan de hand is. Ze zien groepen mensen staan, politie komt aangesneld, … Caro zoekt in alle drukte naar haar man en dochter. Ze kan hen niet vinden en vreest voor het ergste. Haar twee dierbaarste schatten zijn verdwenen. Ze spreekt een politieman aan en vraagt wat er gebeurde. Caro kan het niet geloven.

De mensen van slachtofferhulp en de politie stellen de noodzakelijke vragen en bekijken de camerabeelden om uit te zoeken met wie Lois is meegegaan. Daarna worden Caro en Noukje naar huis gebracht en ze krijgen de raad om thuis te blijven, iemand van de familie te verwittigen en te proberen een beetje uit te rusten. Ondertussen gaat de politie haar uiterste best doen om Lois op te sporen.

Thuisgekomen voelt Caro aan dat iemand haar tekens en boodschappen probeert te geven. Ze beseft dat het Cas is. Hij wil haar helpen door tips te geven om Lois op te sporen. Is dit mogelijk of is ze gek aan het worden? Waarom moest dit drama hun overkomen ?

Anja Feliers heeft met dit boek opnieuw een prachtige thriller geschreven die de start zal zijn van een nieuwe reeks met Caro als hoofdpersonage. We maken in dit boek uitgebreid kennis met haar. We leren hoe ze zal reageren in deze moeilijke periode. Op welke manier ze alle emoties zal verwerken. Wie is Caro Westerhof ?

Anja Feliers verwerkt in dit verhaal eveneens wat er komt kijken bij het regelen van een begrafenis, een zoekactie naar een vermist kind, wat de taak is van de mensen van slachtofferhulp. Het wordt terloops in het boek verweven zonder dat het opvalt. De spanning wordt langzaam opgebouwd tot een onwaarschijnlijke plot. De familiegeheimen die boven komen, maken het verhaal nog spannender.

De typische vertelstijl van Anja is herkenbaar. Korte hoofdstukken, bovenaan de vermelding wie aan het woord is, dus heel duidelijk te volgen. Daardoor een boek dat heel vlot leesbaar is.

Een verwijzing dat Caro een medium kan zijn en dat ze nog niet weet hoe ze daar mee om zal gaan, doet het vermoeden rijzen dat we nog meer over Caro gaan horen.

Wat hij mij zei is een prachtig en krachtig verhaal. Het is ontroerend en spannend, heeft personages met sterke karakters en met veel doorzettingsvermogen. Er is zeker sprake van sterke familiebanden en vriendschap.

Anja Feliers is een van mijn favoriete schrijfsters en dit boek heeft me nogmaals bewezen waarom dit zo is.

★★★★★
Titel: Wat hij mij zei | Auteur: Anja Feliers | Uitgeverij Van Halewyck | Categorie: thriller | Verkrijgbaar als: paperback | 320 pagina’s | ISBN13: 9789461318725 | Verkrijgbaar sinds: 19-05-2019 | Recensent: Brigitte Audiens | Datum recensie: 12-09-2020 | Prijs: €22,00 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.