Henry


Recensie Henry door Antoinette van Steeg:
Het echtpaar Jacques & Lise heeft al veel werken op hun naam staan. Henry is hun nieuwste prentenboek dat ze uitbrengen en voor mij de eerste kennismaking met dit duo.

Henry is in hardcover uitgebracht en de opvallende illustratie op de cover is uitnodigend. Daarnaast valt de rode coverkleur goed op. Het boek zou in de winkel zeker mijn aandacht vragen. Zou dit ook gelden voor de inhoud?

Zodra ik het boek opensloeg en dit doorbladerde, viel mij direct de mooie kleurstelling op. Het boek kent hoofdzakelijk rode, groene, witte en oranje kleuren. Hierdoor heeft het boek een stabiele basis. De korte zinnen zorgen ervoor dat beginnende lezers het prentenboek eventueel zou kunnen lezen. Maar de ondersteunende illustraties zorgen voor een goede tekst-ondersteuning.

Henry heeft een prachtig uitzicht over het bos, maar zijn eigen kamer is kil. Wat zou hij hiertegen kunnen doen? Hij besluit zijn kamer wat meer in te richten met meubels. Al snel heeft hij de smaak te pakken en is zijn kamer veranderd in een warme en gezellige kamer. Toch heeft Henry wel spijt van zijn keuze als hij naar zijn uitzicht kijkt. Want de bomen van zijn uitzicht zijn nu weg en veranderd in meubels in zijn kamer. Hij besluit zijn boeltje te pakken en op zoek te gaan naar opnieuw een mooi uitzicht. Zal deze keuze Henry nu wel gelukkig maken?

Op het eerste gezicht lijkt dit prentenboek een leuk verhaal, maar er zit een prachtige boodschap in. Henry heeft namelijk buiten naar binnen gehaald. Maar hierdoor werd de natuur, zijn uitzicht, stuk gemaakt. De opbouw van het verhaal, met in het midden een uitklapbaar gedeelte, is mooi en nodigt uit om met je kind in gesprek te gaan. Veel spullen worden gemaakt van hout, maar hierdoor kappen we wel bomen. Welke keuzes maak je?
Meer willen kan ten koste gaan van de natuur. Jacques & Lise laten dit op een subtiele wijze en met weinig woorden zien aan de lezer. De illustraties zijn prachtig en hierover is goed nagedacht.

Henry is een prachtig prentenboek met een mooie boodschap om over na te denken. Het boek heb ik meerdere keren bekeken en gelezen en het blijft leuk om in handen te hebben.

★★★★
Titel: Henry | Auteur en illustrator: Jacques & Lise | Uitgeverij Van Halewyck | Categorie: prentenboek 6+ | Verkrijgbaar als hardcover | 44 pagina’s | ISBN13: 9789463832397 | Verkrijgbaar sinds: 11-08-20 | Recensent: Antoinette van Steeg | Datum recensie: 13-09-2020 | Prijs: € 18.50 | Bestellen

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.