Het ‘Grote’ Onthamsteren Kookboek


Recensie Het ‘Grote’ Onthamsteren Kookboek door Dayenne Wamsteeker:
Op een makkelijke manier je volle voorraadkast legen

Door de uitbraak van het Coronavirus gingen de Nederlanders massaal hamsteren. De eerste weken waren er lege schappen en lange rijen in de supermarkt. Uiteindelijk bleek hamsteren niet echt nodig en was het resultaat een overvolle voorraadkast. Emma Zuidam en Bianca Krijnen-Splint speelden hier mooi op in door een kookboek samen te stellen, waarmee je deze volle voorraadkast weer kunt legen: Het ‘Grote’ Onthamsteren Kookboek.

Emma Zuidam en Bianca Krijnen-Splint creëerden een mooi vormgegeven kookboek boordevol heerlijke gerechten. De recepten in het boek zijn budgetproof, snel en makkelijk, gevarieerd, smakelijk en bestaan uit hooguit 7 simpele ingrediënten. Dit kookboek biedt volop mogelijkheden voor alle ingeslagen conserven, diepvriesproducten, potjes en blikjes die tijdens het hamsteren zijn ingeslagen.

Het boek bevat meer dan 52 smakelijke recepten, voor zowel ontbijt, lunch, diner, snacks en toetjes, waardoor je voor elk moment van de dag wel een recept uit dit kookboek kunt halen. De verschillende categorieën zijn te herkennen aan de verschillende accentkleuren die gebruikt zijn. Naast recepten vind je in het kookboek nog enkele DIY Knutseltips voor alle blikjes en potjes die je hebt verzameld. De auteurs noemen ook enkele Onthamsteren voordelen, zoals: ‘Goed voor je portemonnee! Je bespaart een paar tientjes in de week, omdat je niet meer in de verleiding komt om impulsaankopen te doen (Wat een leuk truitje!)’.

In veel kookboeken staan foodfoto’s van de gerechten, soms hele stappenplannen en een mooie foto van het eindresultaat. Emma en Bianca hebben voor een andere weergave gekozen. Zij hebben alle gerechten getekend, op deze manier krijg je een beeld van het gerecht, maar omdat de tekeningen in het zwart-wit zijn, blijft het voor een deel ook nog een verrassing.

De verdere vormgeving van het kookboek is erg speels uitgevoerd, zo staan de ingrediënten op een soort notitieblaadje geschreven, waardoor het een echt boodschappenlijstje lijkt. De bereidingstijd – die overigens vaak kort is – staat bij elk recept duidelijk aangegeven. De bereidingswijze is stapsgewijs beschreven. Om de recepten te testen heb ik de Choco Banana Overnight Oats en de Beauty & The Beet gemaakt. De recepten zijn heel duidelijk en dankzij de variatietips kun je ook nog variëren met de recepten. Heel handig als je iets niet in huis hebt, iets niet zo lekker vindt of als je gewoon elke dag wat anders wilt!

Het ‘Grote’ Onthamsteren Kookboek van Emma Zuidam & Bianca Krijnen-Splint is een praktisch kookboek om je voorraadkast leeg te maken. Heerlijke recepten met veel variatietips. De vormgeving is bijzonder door de grote hoeveelheid tekeningen en de gekozen accentkleuren. Ik waardeer dit kookboek met 4 sterren.

★★★★
Titel: Het ‘Grote’ Onthamsteren Kookboek | Auteur: Emma Zuidam & Bianca Krijnen- Splint | Uitgeverij: Splint Media  | Categorie: kookboeken | Verkrijgbaar als hardcover | 128 pagina’s | ISBN13: 9789493042216 | Verkrijgbaar sinds: 24-07-2020 | Recensent: Dayenne Wamsteeker | Datum recensie: 13-09-2020 | Prijs: €15.99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.