Van Slag


Recensie Van Slag door Sheila Vermeulen:
Twee levens! Twee verhalen! Eén einde?

Evi’s leven bestaat voor een groot deel uit sporten. Dus wanneer ze door een ongeluk haar sportopleiding even on hold moet zetten, is ze behoorlijk teleurgesteld. Gelukkig kan ze tijdelijk bij een zwembad aan de slag, waar ze al snel haar oog laat vallen op de knappe Mick. Mick vindt haar duidelijk ook leuk, maar waarom houdt hij haar dan op afstand?

Steven kan zijn geluk niet op als de prachtige Christina hem wel ziet zitten. Een avond die mooi begint, eindigt voor Steven echter in een drama als hij de volgende dag wordt beschuldigd van verkrachting. De foto’s die op social media zijn geplaatst, lijken dit te bevestigen, maar Steven weet wel beter. Als de beschuldigingen online losbarsten, verandert zijn leven in een hel.

“Steven hapte naar adem. Dit kon niet waar zijn! Paniek borrelde in hem naar boven. Mensen geloofden dit toch niet zomaar? Hij zag dat het bericht ondertussen al tientallen keren was gedeeld en er waren bijna honderd reacties geplaatst.”-Suzanne Peters

Hoe ga je verder, als alles verandert?

Van Slag van Suzanne Peters is een new adult roman met twee verhalen die op onverwachte wijze samenkomen.

Als e-booklezer heb je vaak een andere beleving van de cover dan bij een fysiek exemplaar. Toch was het hier de, naar mijn mening, wonderschone en emotioneel geladen cover die mij naar het boek toe trok. Een cover die het verhaal weerspiegelt en daarmee natuurlijk ook verwachtingen schept.

Suzanne Peters laat de twee verhaallijnen, die niets gemeen lijken te hebben, naast elkaar lopen. Het verhaal van Evi is een stuk minder heftig dan het verhaal van Steven, die compleet kapot wordt gemaakt. Alles wat Steven overkomt, wordt duidelijk omschreven, maar zijn pijn komt wat ingehouden over. Wat mij betreft had dit wel wat rauwer en intenser gemogen, waardoor het nog meer voelbaar zou zijn geweest.

Dat neemt echter niets weg van het belang van de onderwerpen die in het boek aan bod komen. Suzanne Peters zet je, in een boek dat wisselt qua intensiteit, behoorlijk aan het denken over onder andere de impact van social media. Daarnaast laat ze je best even raden naar wat de verhalen met elkaar te maken hebben en verrast ze wanneer ze deze samenbrengt.

Van Slag is een bijzonder new adult boek dat moeilijke onderwerpen niet uit de weg gaat en krijgt daarom 4 sterren van mij.★★★★
Titel: Van Slag | Auteur: Suzanne PetersDutch Venture Publishing | Categorie: New Adult | Verkrijgbaar als: paperback en e-book | 300 pagina’s | ISBN13: 9789492585547 | Verkrijgbaar vanaf: 21 september 2020 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 17-09-2020 | Prijs: €16,95 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.