Skoftig


Recensie Skoftig door Sheila Vermeulen:
Bij wie hoort wat, en wat hoort waarbij?

Eén kleine actie kan een hele lawine teweegbrengen. Eén fout kan je kapot maken. Eén hulpvraag kan je voor altijd kwetsbaar maken. Eén moord kan nog meer geweld veroorzaken. Eén moment kan je hele leven bepalen.

Met klamme vingers stak hij de sleutel in het slot en duwde de deur met een harde klap open. Daar stond hij. ‘Fucking Hell!’ Met opengesperde ogen nam hij Fredje in zich op. Eén dicht oog, omkranst met gesprongen vaatjes.” – Marleen Hartog

Terwijl de kermis zijn vrolijke deuntjes afspeelt, komt het gevaar van vele kanten op hen af. Verleden en heden komen tot leven. Maar welke gebeurtenis was eerst, waar zijn de dingen ontstaan en bij wie hoort wat? Wat brengen een ontvoering, een zoektocht, een moord en een zelfmoord teweeg?

Wie kan aan de dreiging ontkomen? Wie blijft overeind als anderen omvallen?

Skoftig van Marleen Hartog is een raadselachtige thriller, waarin een bonte verzameling personages te maken krijgt met een scala aan bedreigende situaties. Bij deze grote hoeveelheid personages kan zelfs de kleinste rol een radertje zijn in het geheel. Je moet daardoor continu blijven opletten, zodat je geen enkele aanwijzing mist.

Het verhaal van Skoftig is er, naar mijn idee, eigenlijk bij gebaat als daar zo min mogelijk over wordt verteld. Alles wat je zegt, kan te veel weggeven en een stukje van de fijne leesbeleving wegnemen. De kracht van Skoftig ligt namelijk ook in de onduidelijkheid en het onbekende.

Door de verscheidenheid aan karakters en situaties zul je je tot het einde aan toe blijven afvragen wat ze met elkaar te maken kunnen hebben en of dat überhaupt wel het geval is. Marleen Hartog geeft niet meer weg dan strikt noodzakelijk en voert daarmee de spanning behoorlijk op. Ze stuurt de lezer continu in een andere richting en bouwt naar ontknopingen toe die pas laat in het verhaal duidelijk worden.

Met veel plezier heb ik voor de blogtour: 30x Skoftig in de spotlight, deze spannende thriller van Marleen Hartog gelezen. Dit slim opgebouwde en creatieve boek krijgt 4 sterren van mij.



★★★★
Titel: Skoftig | Auteur: Marleen Hartog | Uitgeverij Miss Creative | Categorie: thriller | Verkrijgbaar als: paperback en e-book | 317 pagina’s | ISBN13: 9789082083293 | Verkrijgbaar sinds: juni 2019 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 18-09-2020 | Prijs: €19,95, e-book €9,99 | Bestellen

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.