Alles is zoals het zou moeten


Recensie Alles is zoals het zou moeten zijn door Sheila Vermeulen:
Als alles wat je wilt, niet is wat je krijgt.

Iris is nog nauwelijks bekomen van haar bevalling, als ze ontdekt dat de vader van haar pasgeboren zoon een andere vriendin heeft. Iris is totaal ontredderd als Pieter vertrekt en haar met de baby achterlaat. Al die tijd had ze niet eens door dat er iets mis was met hun relatie.

“Pieter kijkt me aan met een blik die ik niet goed kan duiden en gaat weer in de inmiddels bekende stoel zitten. Zijn gezicht lijkt opgeklaard, alsof er een last van zijn schouders is gevallen. Hij beseft waarschijnlijk dat de waarheid boven tafel gaat komen, ……..”-Daphne Deckers

Ineens is Iris een alleenstaande moeder, met een huisdier waar ze niet echt verzot op is, een nukkige moeder met een geheim en een baan die veel van haar vraagt. Tel daar de ongewone, maar uitdagende hondenoppas bij op, en de chaos is compleet.

Met de hulp van haar vriendinnen probeert ze zichzelf weer bij elkaar te rapen en krijgt ze langzaam weer grip op haar leven. Maar om echt vooruit te kunnen kijken, moet eerst nog wat oud zeer worden opgeruimd.

In Alles is zoals het zou moeten zijn beschrijft Daphne Deckers met veel humor de chaos die ontstaat, wanneer het leven van Iris op een foute droom begint te lijken.

Op het moment dat ik deze recensie schrijf, draait de verfilming van Alles is zoals het zou moeten zijn in de bioscoop. En nadat ik het boek gelezen heb, lijkt de verfilming eigenlijk alleen maar logisch. Het boek is heel beeldend geschreven en bevat alle ingrediënten voor een heerlijke en komische film. Toch lees ik zelf, als ik kan kiezen, bijna altijd liever het boek, omdat ik daar mijn eigen beelden bij kan creëren.

Veel van de dingen die Iris meemaakt, zijn best herkenbaar. Alleen zijn ze in dit verhaal in de overtreffende trap neergezet. Ongemakkelijke en pijnlijke situaties worden in het extreme getrokken, waardoor ze verbluffend grappig worden.

Daphne Deckers creëerde pittige personages met een scherpe tong en een geheel eigen kijk op het leven. De personages zijn krachtig, niet altijd in hun daden maar wel door hun rol in het verhaal. En wat ik opvallend vind, is dat ik de meeste karakters in de loop van het verhaal steeds leuker ging vinden.

Met het lezen van Alles is zoals het zou moeten zijn van Daphne Deckers, geef je jezelf eigenlijk gewoon een aantal fijne en ontspannende uurtjes cadeau. Dus kruip met het boek op de bank en laat je meevoeren in het rommelige leven van Iris. Alles is zoals het zou moeten zijn krijgt 4.5 sterren van mij.

★★★★★
Titel: Alles is zoals het zou moeten zijn | Auteur: Daphne Deckers | Uitgeverij Podium  | Categorie: feelgoodroman | Verkrijgbaar (filmeditie) als Paperback en e-book | 384 pagina’s | ISBN13: 9789463810500 | Verkrijgbaar (filmeditie) sinds: augustus 2020 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 19-09-2020 | Prijs (filmeditie): €15.00 en e-book €9,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.