Slikken, kreng!


Pip Lou werkt als klinisch logopedist in het ziekenhuis en is gespecialiseerd in sliktherapie. Als ze op Tinder aangeeft slikexpert te zijn, verdubbelt de mannelijke interesse. In dit boek vertelt ze alles over haar werk en haar privéleven.

Mijn verwachtingen van het boek Slikken, kreng! werden niet geheel waargemaakt. Ik hoopte op een boek waarin ook veel zou worden ingegaan op het werk als slikexpert, maar dit was maar heel af en toe aanwezig, het merendeel van het boek ging over het privé- en date-leven van Pip en over seks, vooral over seks.
Persoonlijk vond ik het jammer, want ik had juist graag meer willen lezen over de inhoud van haar werk als slikexpert.

Maar gelukkig helpen de vlotte schrijfstijl en de hilarische toon van het boek absoluut om een prettige leeservaring te hebben. Pip windt nergens doekjes omheen en vertelt eerlijk over haar ervaringen en kijk op dingen. De verschillende grappige anekdotes en de schrijfstijl van Pip, waardoor het lijkt alsof je letterlijk met haar in gesprek bent in plaats van dat je een boek aan het lezen bent, zorgen ervoor dat het boek makkelijk weg leest en dat je er ook nog wat van leert.

Pip heeft namelijk zeker gelijk over veel dingen. Seks en alles wat daarbij komt kijken, wordt toch nog steeds anders bekeken door vrouwen dan door mannen. Waar mannen om veel dingen juist worden geprezen, lijken vrouwen niet altijd eerlijk te worden behandeld.

Het taboedoorbrekende boek was dus niet geheel voor mij bedoeld en voldoet niet helemaal aan het beeld dat op de achterzijde wordt geschetst, maar drukt je zeker met de neus op de feiten wat betreft emancipatie en dat we op bepaalde vlakken daarin er echt nog niet zijn.

Pip Lou is naast haar werk als slikexpert in 2019 benoemd tot nachtburgemeester van Gouda. Daarnaast is ze gek op whisky en duiken. Slikken, kreng! is haar gewaagde debuut.

★★★
Titel: Slikken, kreng! | Auteur: Pip Lou | Uitgeverij: Jalapeño Books | Categorie: non-fictie, erotiek | Verkrijgbaar als paperback | 236 pagina’s | ISBN13: 9789082667998 | Verkrijgbaar sinds: 01-08-2020 | Recensent: Soraya Latten | Prijs: €20,00 | Bestellen

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.