De ZOON IN de MAN


Recensie De ZOON IN de MAN door Soraya Latten:
Na de zelfmoord van zijn zoon staat het leven van vader Jacob op zijn kop. Hij zit vol vragen en de pijn blijft steeds aanwezig. Hij besluit naar Rome te lopen om de dood van zijn geliefde zoon op een bijzondere manier te verwerken.

Een bijzonder, haast poëtisch beschreven, verhaal waar je jezelf in verliest. Het is prachtig om te lezen hoe Pieter op een beeldende manier niet alleen de wandeltocht van Jacob beschrijft, maar ook de momenten waarop hij voelt dat zijn zoon nooit ver weg is en bij alles in zijn gedachten is.
Het boek zit vol met vele verschillende emoties die steeds ontzettend goed voelbaar zijn. De sfeer die Pieter in het boek weet te leggen, is ontzettend goed en uniek, er is geen moment waarop je niet meeleeft, en loopt, met Jacob en je niet net als hij voelt.

Het boek wisselt af tussen het leven van Jacob, waaronder de zelfmoord van zijn zoon, en de reis en er zijn schuingedrukte stukken tekst waarin Jacob spreekt tegen Stefan, zijn overleden zoon. Vooral deze momenten zijn erg emotioneel om te lezen en ik heb regelmatig een traantje moeten wegpinken.

Als lezer blijf je sprakeloos achter door de geweldige reis die Jacob maakt en hetgeen hij over zichzelf, Stefan en het verlies van zijn zoon leert. En dat je merkt hoe meer hij leert en ontdekt, hoe minder heftig zijn verlies wordt en hoe meer hij mooie momenten waardeert.

Een prachtig boek dat misschien niet heel bekend is, maar zeker een aanrader is voor eigenlijk iedereen, want iedereen heeft wel eens iemand verloren die zeer dierbaar voor hem was.

Pieter Franszen is vader en echtgenoot, ondernemer en bestuurder, exact geschoold bedrijfskundige, met oog voor het spirituele en mystieke in het dagelijkse leven. De ZOON IN de MAN is zijn eerste boek.

★★★★
Titel: De ZOON IN de MAN | Auteur: Pieter Franszen | Uitgeverij: Lineke Eerdmans | Categorie: roman | Verkrijgbaar als: hardcover | 120 pagina’s | ISBN13: 9789492329196 | Verkrijgbaar sinds: 15-05-2020 | Recensent: Soraya Latten | Datum recensie: 25-09-2020 | Prijs: €14.95 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.