Menuplanner-Tropical Flowers


Recensie menuplanner door Sandra Hutchison:
Voor de creatieveling, de chaoot en de control-freak onder ons heeft uitgeverij Deltas een heel regiment leuke producten op de markt gebracht, waaronder een fraaie serie menu- en dagplanners.

Nieuw zijn de vrolijk ogende menuplanners met een kleurrijk bloemdesign als kaft. De flexibele kaft is stevig en blijft dan ook een lange tijd mooi. Het papier dat voor de planners gebruikt werd, is van een hoge kwaliteit en is aan de onderzijde netjes afgerond, dus geen scherpe randen, maar wel een chique uitstraling.

Iedere menuplanner bestaat uit 80 pagina’s. Elke pagina in deze mooi afgeronde Blocnote is identiek. Bovenaan vind je een gedecoreerde rand met bloemen. Met daaronder de tekst: MENU. Daaronder aan de linkerzijde een opsomming van de dagen van de week met daarnaast voldoende gelinieerde ruimte om, per dag, een (avond) maaltijd op te noteren. Zo kun je vlot voor iedere week een nieuwe planning maken.

Handig wanneer je weinig tijd hebt en de ideale voorbereiding voor wanneer het van tevoren niet zeker is wie er de komende dagen gaat koken. De pagina’s zijn eenvoudig uit de planner te halen zonder daarbij de rest van de planner te beschadigen.

Hang je, zelf samengestelde, weekmenu zichtbaar in de keuken en zorg van tevoren dat alle ingrediënten in huis zijn. Of gebruik de menulijst als boodschappenlijst. Nu kan iedereen in het gezin (of bijvoorbeeld het studentenhuis) in één oogopslag zien wat er die dag gekookt moet worden en ze kunnen direct aan de slag.

De menuplanner is praktisch, tijdbesparend en zorgt voor overzicht en rust in je hoofd. Zeker wanneer je een dieet volgt, is deze menuplanner een aanwinst. Door van tevoren je weekmenu op te schrijven kom je minder snel in de verleiding om toch maar even een kant-en-klare of ongezonde hap op tafel te zetten.

In gastenverblijven die ook een diner aanbieden aan hun gasten, zouden de ingevulde menulijsten niet misstaan aan de wand (of in de gastenkamer) als aankondiging van wat ze de komende dagen aan tafel kunnen verwachten.

De mooi ontworpen menuplanner is een leuk aardigheidje om aan een kookfanaat cadeau te doen. Ben je in een wel heel gulle bui, dan is het leuk ook om er een kookboek bij te doen. Maar eigenlijk is de menuplanner gewoon een must-have voor iedereen die vaak in de keuken staat.

★★★★
Titel: Tropical Flowers- menuplanner| Leesfragment | Uitgeverij: Deltas-PaperStore | Categorie: kantoorartikelen | Uitvoering: paperback | 80 pagina’s | ISBN13: 9789044758771 | Verkrijgbaar sinds: 22-09-2020 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 25-09-2020 | Prijs: €10,95  | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.