Tijdmachien


Recensie Tijdmachien door Sandra Hutchison:
Een fascinerende ontdekkingsreis

Tijdmachien is een vrolijk geïllustreerd prentenboek. Zowel de voor zichzelf sprekende illustraties als de bijpassende teksten zijn het werk van Michel de Boer. Je zou zijn werk onder andere kunnen herkennen van de vermakelijke Opa Knoest boeken. De vaak grappige teksten in Tijdmachien zijn volledig op rijm geschreven, waardoor dit leerzame boek heel gemakkelijk voorleest en lekker in het gehoor ligt.

Het leergierige en behulpzame jongetje in het boek reist via de bladzijden af naar bijzondere momenten uit ons rijke verleden. Hij ontmoet zo de meest intrigerende personen, waaronder De schilder Rembrandt en Michiel de Ruyter. Tijdens het voorlezen reizen kinderen in gedachten met hem mee. Zo krijgen jonge kinderen ongemerkt alvast wat geschiedenislessen voorgeschoteld, terwijl ze getrakteerd worden op een avontuurlijk verhaal.

Eenmaal een keer voorgelezen, zal dit boek vermoedelijk nog regelmatig uit de kast gehaald worden. De illustraties staan vol met kleine details, zodat kinderen zich prima zelfstandig zullen vermaken met het boek en ze kunnen er zelf een nieuw verhaaltje bij verzinnen. Het boek is ook geschikt voor jonge lezers, mits ze al goed zelfstandig kunnen lezen.

Het boek sluit als gegoten aan op het Kinderboekenweekthema van dit jaar: En toen…
Dit geschiedenisboek voor de jongsten onder ons is zowel grappig als leerzaam en zal menig kind weten te raken.

★★★★
Titel: Tijdmachien | Leesfragment | Auteur en illustrator: Michel de Boer | Uitgeverij: Buddy Books | Categorie: prentenboek | Leeftijd: 4-6 jaar | Uitvoering: hardcover | 32 pagina’s | ISBN13: 9789087820633 | Verkrijgbaar vanaf: 31-09-2020 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 30-09-2020 | Prijs: €9.95 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.