Gekke goden en de reis naar de onderwereld


Recensie Gekke goden en de reis naar de onderwereld door Jolanda Kalkman:

De gekke goden zijn terug! Dit keer maken ze een knettergekke reis naar de Griekse onderwereld.
Je vraagt je natuurlijk af waarom? Nou, Kakdonus heeft iets helemaal fout gedaan. Zijn vader was jarig, maar hij had geen geschikt cadeau. Zijn broer Adonis heeft natuurlijk wel weer het meest geweldige cadeau gevonden: de stier van Kreta. Kakdonus heeft geen idee wat hij moet geven. Gelukkig komt zijn oom Hades hem te hulp. Met een gedicht! Gelukkig is zijn vader dol op gedichten en leest hij hem graag voor. Maar zodra het gedicht uit is, gebeurt het: er verschijnt een bliksemflits en er klinkt een donderslag en dan is er een totale chaos. Want Zeus, de koning van de Griekse goden is veranderd in…. een peuter!
“WAAAAAHH! ZEUSJE WIL MEER CADEAUTJES! ZEUSJE WIL MEER CADEAUTJES!!! WAAAAAAAHHHHHHHH!!!”

Hou je van boeken die helemaal vol staan met grappen en abnormale situaties? Zijn graphic novels helemaal jouw soort boeken en hou je van verhalen over de Griekse tijd? Dan is de serie Gekke goden echt iets voor jou!

In deze serie ga je mee met Kakdonus op avontuur. Kakdonus? Ja, hij heet echt zo. Hij is de gekke versie van een Griekse god. Dat zijn vader een peuter is geworden, vindt hij niet heel erg. Maar geen enkele andere god mag hier natuurlijk achter komen! Ook kan zijn moeder zo’n peuter niet aan. Er is maar één iemand die de betovering kan opheffen: zijn oom Hades, maar hij is de god van de Onderwereld.

Graphic novels zijn onder kinderen erg populair. Dit komt voornamelijk door het gebruik van verschillende soorten lettertype en heel veel illustraties. De illustraties voor deze serie zijn gemaakt door Adam J.B. Lane. Deze zijn soms echt heel grappig! Ze passen helemaal bij het verhaal en laten goed zien in welke vreemde en soms absurde situaties Kakdonus terechtkomt. Het meest moesten we lachen om de afbeeldingen die horen bij de zoektocht naar WBZ (Waarschijnlijk Blote Zeus). Vooral Robbert’s (13) reactie erop was erg grappig. Hoofdschuddend en klakkend met zijn tong. Helemaal passend.

Gekke goden is geschreven door David Slavin. Wat zijn boeken anders maakt dan de andere vergelijkbare populaire boeken, is dat je er zonder dat je er erg in hebt van leert. De namen van vele Griekse goden komen veel voor. Maar na het lezen weet je zo welke god bij welke situatie hoort. Bijvoorbeeld de oppergod Zeus, de onderwereld god Hades of de Noorse godin van de liefde Freya.
Maar er komen ook veel gekke personages voor, zoals koning Strak-Slippus en koningin Behavia, Fee-Ton en natuurlijk Kakdonus’ vrienden.

Ik vind dat er in graphic novels vaak te weinig tekst staat om echt een boek te zijn. Dat is met deze serie niet zo. Er valt lekker veel in te lezen en in lachen. En je natuurlijk te verbazen om alle gekke dingen die erin gebeuren.
Robbert: “Dat er in de Gekke goden veel gekke dingen gebeuren, wist ik al. Maar in Gekke goden en de reis naar de onderwereld gebeuren echt hele gekke dingen. Zo komen Kakdonus en zijn vrienden in de Onderbroekenwereld terecht. Ja echt! Heel gek hoor,” zegt hij grinnikend.

“Jongens + ondergoed = lachen”

“Wat ik erg grappig gevonden vind, zijn de gamende zeemeerminnen. Het grappigst is dat ik de spellen die zij het liefst spelen, zelf ook heel graag speel: Tempelnite, GTA XIV: Olympus en Gekkiecraft.”
Hieraan zie je dat David Slavin heel goed inspeelt op wat de jeugd nu graag doet en speelt. Hij weet de oude en tegenwoordige tijd zo heel goed met elkaar te verbinden.

De Gekke goden en de reis naar de onderwereld past helemaal bij de doelgroep: kinderen die graag lezen en plaatjes kijken en van onderbroekenlol houden.
Wij waarderen dit boek op 4 sterren.

★★★★
Titel: Gekke goden  en de reis naar de onderwereld | Oorspronkelijke titel: The Odd Gods – The Oddyssey | Serie Gekke Goden – deel 2 | Leesfragment | Auteur: David Slavin | Illustraties: Adam J.B. Lane | Uitgeverij Luitingh-Sijthoff | Categorie: kinderboek, zelf lezen, humor | Verkrijgbaar als: hardcover | 224 pagina’s met illustraties | ISBN13: 9789024590889 | Verkrijgbaar sinds: 09-09-2020 | Recensent: Jolanda Kalkman | Datum recensie: 02-10-2020 | Prijs: €15,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.