De Orde van de Gouden Leeuw 2 – de Spiegel der Duisternis


Recensie De Orde van de Gouden Leeuw 2 – de Spiegel der Duisternis door Sheila Vermeulen:

In het Woud hoopt Lucy antwoorden over de volgende Onnavolgbare Opdracht te krijgen, maar dan moet ze de Boom der Kennis wel de juiste vragen stellen. Pas als Lucy de zes Onnavolgbare Opdrachten succesvol heeft afgerond, kan het Rijk worden gered en kan ze op zoek naar haar moeder.

“Dit was de vraag der vragen, realiseerde ze zich. Dit was een vraag waarop niemand in het Rijk het antwoord kende, een antwoord waarmee je het lot van de hele wereld in je handen hield.” – Dorothée de Rooy

Gelukkig hoeft Lucy de taak niet alleen uit te voeren. Ze krijgt hulp van haar vrienden Alfred, Sam en Milstone. Die hulp is hard nodig als ze Schaduwheer Jaldabaz en zijn Legioen op tijd willen stoppen. Zeker wanneer Jaldabaz, zijn Legioen en de Antroponieten steeds nadrukkelijker aanwezig zijn en de kracht van de Hart Steen afneemt.

Kunnen Lucy en haar vrienden de strijd met het duister aan, zonder zichzelf erin te verliezen?

De Spiegel der Duisternis van Dorothée de Rooy is het spannende vervolg op de Orde van de Gouden Leeuw.

De Spiegel der Duisternis start op het punt waar het eerste deel is geëindigd, bij de Boom der Kennis. Hier en daar is er wel een, vrij beknopte, terugblik op deel één. Wanneer je de delen net na elkaar leest, ga je moeiteloos verder, maar als dit niet het geval is, dan moet je wel even in jouw geheugen graven. Toch denk ik dat je het verhaal ook dan weer vrij snel oppakt. Dat er ook nu weer een mooie kaart, een verklarende woordenlijst en een overzicht van de Gewesten in het boek staan, helpt daar zeker aan mee.

de Rooy brengt de wereld van het Rijk opnieuw tot leven en ze laat Lucy en haar vrienden weer hele spannende avonturen beleven. Lucy, Alfred, Sam en Milstone zijn leuke personages die behoorlijk van elkaar verschillen. Hierdoor zullen veel lezers zich makkelijk met een van deze personages kunnen identificeren. Daarnaast zorgen de verschillen voor leuke misverstanden en grappige botsingen.

Ieder van de vrienden kan iets anders en alle vier krijgen ze de kans om op hun eigen manier te stralen en een held te zijn. Tezamen met de duistere Jaldabaz en de geheimzinnige opdrachten zorgt dit voor een heerlijk en aansprekend avontuur voor jong en oud.

De Spiegel der Duisternis van Dorothée de Rooy is net als deel één een fijn verhaal, maar wel met iets meer verrassende wendingen. Dit tweede deel van De Orde van de Gouden Leeuw serie, waarvan het einde je ontzettend nieuwsgierig maakt naar het vervolg, krijgt 4.5 sterren van mij.

★★★★
Titel:  De Spiegel der Duisternis | Serie: De Orde van de Gouden Leeuw – deel 2  | Auteur: Dorothée de Rooy | Uitgeverij van Goor | Categorie: jeugdboek | Verkrijgbaar als hardcover en e-book | 192 pagina’s | ISBN13: 9789000372560 | Verkrijgbaar sinds: juni 2020 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 02-10-2020| Prijs: €17.99  en e-book €11.99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.