Daar zat een aapje op een stokje


Recensie Daar zat een aapje op een stokje door Hannie van Grol:
Dierenliedjes van overal

Deze hardcover ziet er aantrekkelijk uit. Op de voorkant zien we twee aapjes die balanceren op twee muzieknoten. Het boekje zal dus iets met dieren en muziek te maken hebben. Bij het openslaan zie je allerlei dieren afgebeeld in vrolijke kleuren die op verschillende manieren bewegen. En meteen zie je dan de woorden staan: kan jij dat ook?

Het boekje nodigt uit om het op verschillende manieren te gebruiken en te bekijken. Op de achterkant staat een QR-code die je kunt scannen. Als je dat gedaan hebt, zie je een afspeellijst met acht liedjes. Een voor een kun je de liedjes samen met je kind beluisteren, terwijl je de afbeelding in het boekje bekijkt of op de muziek meebeweegt met de dieren.

Het bijzondere van deze acht liedjes is dat ze alle acht in een verschillende taal gezongen worden. Het eerste liedje wordt in het Nederlands gezongen en zal voor velen herkenbaar zijn. Maar er is ook een liedje in het Engels, in het Turks, in het Spaans enz. Als je goed luistert, herken je af en toe zelfs een dierengeluid in een liedje in een andere taal. Bijvoorbeeld, bij het Aramese liedje waarbij schaapjes staan afgebeeld, hoor je regelmatig bè, bè, bè. Kinderen zullen de klank ongetwijfeld herkennen. De wijsjes klinken vrolijk en zullen ook uitnodigen om lekker mee te zingen (al is het maar la la la) en te bewegen.

Wat een leuke manier om met liedjes en muziek bezig te zijn! De hardcover is prima geschikt voor kinderhandjes en de tekeningen alleen al zijn een lust om naar te kijken. De dieren zijn kleurrijk afgebeeld en goed herkenbaar. En natuurlijk nodigt het gedrag van de dieren kinderen uit om mee te doen. Een ideale manier om kinderen op muziek te laten bewegen! En vooral om dat samen te doen met kinderen uit andere landen, die het liedje in hun eigen taal waarschijnlijk volop mee kunnen zingen. Muziek is een universele taal en verbroedert! Leuk voor thuis, bij de kinderopvang of op de basisschool.

★★★★★
Titel: Daar zat een aapje op een stokje | Auteur: Fleur van der Weel | Uitgeverij: Infodok/Standaarduitgeverij | Categorie: Prentenboek met liedjes | Verkrijgbaar als hardcover | 18 pagina’s | ISBN13: 9789002268663 | Verkrijgbaar sinds: september 2020 | Recensent: Hannie van Grol | Datum recensie: | Prijs: € 15,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.