De korf


Recensie De Korf door Sheila Vermeulen:
Alleen hij heeft de kans om alles te veranderen.

Zilver en zijn vrienden groeien op onder een beschermende koepel. Eigenlijk weten ze niet beter. Maar de koepel is er niet altijd geweest. Jaren geleden is de aarde grotendeels verwoest door een meteorietenregen en de straling die daarmee gepaard gaat. Alleen een klein deel van Nederland heeft de ramp overleefd door deze koepel.

Zilver zal echter ontdekken dat het ook onder de koepel niet altijd veilig is. Wanneer hij plotsklaps door een tijdportal wordt meegevoerd, komt Zilver vijf jaar verder in de toekomst terecht. In deze toekomst wordt er een hevige oorlog uitgevochten en Zilver belandt daar middenin, zonder te weten dat hij een belangrijke rol te vervullen heeft in deze strijd.

“Er waren twee Latijnse woorden in goud gegraveerd in het midden van de klok. Noah observeerde de sierlijke letters. ‘Tempus Fugit. Wat een onzin. De tijd vliegt niet, hij kruipt!’ “ -Ahmet Chakioglou

Alles wordt in werking gesteld om Zilver zo snel mogelijk terug naar het verleden te sturen, zodat hij de toekomst kan veranderen.

In De Korf van Ahmet Chakioglou is er niet veel meer over van de wereld zoals wij die kennen en is er slechts een kleine groep overlevenden die worden beschermd door een koepel.

Eerlijk gezegd werd ik niet direct helemaal ingepakt door het verhaal van De Korf, maar het maakte mij wel nieuwsgierig genoeg om door te willen lezen. De spanning liet wel even op zich wachten. Maar toen het verhaal eenmaal op gang kwam, kon ik eigenlijk bijna niet meer stoppen met lezen en was ik helemaal om.

Ahmet Chakioglou heeft een prettige manier van vertellen. Hij geeft telkens net voldoende informatie prijs om het verhaal te kunnen volgen, maar laat daarnaast voldoende te raden over. Je blijft hierdoor voortdurend op zoek naar meer informatie, die je weer een stapje verder in het verhaal brengt.

De Korf heeft behoorlijk wat personages waar je iets over leert. Wat wel betekent dat je over geen van de personages echt veel leert. Het kan daardoor wat lastiger zijn om je met een karakter te identificeren. De groep waar Zilver zich in begeeft, is echter leuk genoeg om je toch betrokken te laten voelen bij het verhaal en de personages.

De Korf is een spannend young adult verhaal waarin diverse, op het oog losstaande, personages en verhaallijnen op knappe wijze worden samengebracht. Ik geef De Korf van Ahmet Chakioglou 4 sterren.

★★★★
Titel: De Korf | Auteur: Ahmet Chakioglou | Uitgeverij: Dutch Venture Publishing | Categorie: Young Adult | Verkrijgbaar als; hardcover en e-book | 300 pagina’s | ISBN13: 9789492585554 | Verkrijgbaar vanaf: 19 oktober 2020 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 05-10-2020 | Prijs: €17,95 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.