23


Recensie 23 door Yana Pauwels:
Scarlet is drieëntwintig jaar oud en woont op zichzelf na de dood van haar ouders. De enige familie die ze nog heeft, is haar rondtrekkende oom Bale die maar af en toe op bezoek komt. Wanneer Bale op een dag besluit om Scarlet te bezoeken, komt hij niet alleen. Hij heeft zijn metgezel Richie meegenomen. Richie is negen jaar ouder dan Scarlet, maar ongeloofelijk sexy. Scarlet voelt zich meteen aangetrokken tot de ruige Richie. Stiekem beginnen ze een romance, maar die blijkt toch niet al te simpel te zijn, wanneer er zich allerlei situaties voordoen. Het lot drijft hen steeds uit elkaar, maar Scarlet is vastbesloten te vechten voor Richie.

Dit boek, met de opvallende titel 23, is het eerste new adult boek dat ik lees waarin zoveel actie aanwezig is. De meeste new adult verhalen beginnen met een lange intro waarin ze elkaar leren kennen, elkaar aantrekken en afstoten om dan uiteindelijk bij elkaar te eindigen. Dit was totaal niet het geval in dit verhaal. De actie is al vrij snel aanwezig. De aantrekking tussen Scarlet en Richie is al vanaf de eerste pagina’s duidelijk voelbaar en het laat niet snel op zich wachten, of ze gaan er beiden voor. Maar dit is pas het begin van het verhaal. Richie en Bale zijn betrokken bij een misdaad en ook Scarlet is hier het slachtoffer van. Het ene avontuur na het andere volgt elkaar al snel op en altijd worden Scarlet en Richie getest in hun relatie. Iedere keer wanneer ze elkaar terug hebben gevonden, gebeurt er weer iets dat hen uit elkaar drijft.
Tot het einde van het verhaal… Ik huil niet snel bij een boek, maar bij dit boek had ik tranen in mijn ogen. Ik was geschokt. Dit was niet het einde dat ik verwacht had, maar toch paste dit goed bij de rest van het verhaal.

De schrijfstijl is enorm aangenaam om te lezen. Net zoals bij andere new adult boeken worden er niet al te moeilijke woorden gebruikt en de hoofdstukken zijn ook niet al te lang. Het boek las heel vlot en dankzij de spanning kon ik het boek ook niet wegleggen. Er komen niet al te veel personages in voor, waardoor we de hoofdpersonages zeer goed leren kennen en hierdoor krijgen ze meer diepgang.

23 is zeker een aanrader voor iedereen die verzot is op het new adult genre, maar toch op zoek is naar net iets meer spanning en actie. Je wordt van de ene situatie naar de andere geslingerd en je kunt het boek niet neerleggen. Het einde heeft me geraakt en liet me ontroerd achter. Een van de beste new adult boeken die ik al gelezen heb!

★★★★★
Titel: 23 | Auteur: W.L. Leone | Beefcake Publishing | Categorie: new adult | Verkrijgbaar als paperback | 315 pagina’s | ISBN13: 9789493111288 | Verkrijgbaar sinds: Augustus 2020 | Recensent: Yana Pauwels | Datum recensie: 08-10-2020 | Prijs: €20,- | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.