Ik hou je vast


Recensie Ik hou je vast door Chantal Hutchison:

Mijn verwachtingen van het boek op basis van de cover en achterflaptekst:

Mijn verwachting van Ik hou je vast is dat het een doorsnee feelgoodverhaal zal zijn, waarbij de hoofdpersonages elkaar eerder kwijt zijn geraakt, maar uiteindelijk weer bij elkaar zullen komen. De cover spreekt mij direct erg aan, past prima bij een mooi, maar simpel liefdesverhaal.

Uiteindelijk na het lezen van het boek lijken mijn verwachtingen deels uitgekomen te zijn. Het is inderdaad een heerlijk liefdesverhaal. Maar inhoudelijk zoveel beter dan ik in eerste instantie had verwacht. Het verhaal Ik hou je vast bevat een heftig thema, wat niet vaak in feelgoodromans wordt besproken, maar hier perfect in past, want dat maakt hun liefdesverhaal indrukwekkender.

Millie werkt als redactie-assistent bij The Guardian. Ze wil dolgraag promotie maken naar journalist, maar er staat nog wat in de weg. Ze stelt aan haar baas voor dat ze een artikel schrijft over het bedrijf waar een oude bekende van haar werkt, Ethan. Ze denkt dat dit de uitgelezen kans is om de vragen die zij heeft beantwoord, te krijgen. Ethan heeft vroeger namelijk een belangrijke rol gespeeld in haar leven, totdat het misging in hun relatie en ze het haarzelf toestaat slechts één keer per jaar, op hun gezamenlijke verjaardag, aan hem te denken.

Wanneer Millie hem weer ontmoet, doet hij alsof hij haar niet kent en er niets tussen hen gespeeld heeft. Koste wat het kost probeert ze weer in zijn leven te komen en zijn muur beetje bij beetje af te breken. Zou Millie ooit haar vragen beantwoord krijgen of moet ze Ethan dan nu echt laten gaan?

Ik hou je vast is geen standaard verhaal, maar bevat een indrukwekkend en heftig thema. Het verhaal bespreekt de gecompliceerde, maar mooie relatie tussen twee personen die elkaar lijken te ontlopen. Het verhaal heeft dan ook niet alleen zijn vrolijke momenten, maar ook verdriet speelt een grote rol. Ik hou je vast is van begin tot eind een verhaal dat je aangrijpt en dat je echt aan het denken zet.

De auteur heeft een heerlijke schrijfstijl, waardoor het boek vlot wegleest. De soms wat heftige onderwerpen zijn goed in het verhaal verweven en lijken niet te overheersen, zodat het boek niet een al te heftige lading krijgt en het vooral erg realistisch blijft. Hierdoor is het verhaal voor iedereen die van feelgoodromans houdt, aan te raden.
Wat ik fijn vond aan dit verhaal, was dat naarmate het verhaal vorderde meer duidelijk werd over de gedragingen van de personages en hun levensverhaal. Niet alles werd in één keer verteld, waardoor ik telkens echt door wilde lezen. De schrijfster heeft hier zeker haar best op gedaan, want ik leefde voortdurend mee met de personages in dit verhaal.
Een ontroerend verhaal dat zeker gelezen moet worden. Ik hou je vast is dan ook vier sterren waard!

★★★★
Titel: Ik hou je vast | Leesfragment | Auteur: Marina Folkers | Uitgeverij Zomer & Keuning  | Categorie: feelgoodromans | Uitvoering: paperback | 256 pagina’s | ISBN13: 9789020538113 | Verkrijgbaar sinds: 06-10-2020 | Recensent: Chantal Hutchison | Datum recensie: 14-10-2020 | Prijs: €16.00 en e-book €7.99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.