De Tempeljagers-Het mysterie van de gouden feniks


Recensie De Tempeljagers door Sonja Hubregtse:
Het mysterie van de gouden feniks

Na hun avontuur op het eiland Kivamba gaan Tess, Kim, Noah, Finn en hun tante Lara (samen ook wel de Tempeljagers genoemd) een nieuw avontuur tegemoet. Ze gaan op zoek naar Xi’Bao: een lang verloren bergstad in China. Wanneer ze met de Trans Mongolië Express reizen, ontmoeten ze de twee spionnen Sheng-Du enYena van de organisatie Mentiri. Zij zijn op zoek naar Lara, omdat zij hen naar de legendarische Perzik van Onsterfelijkheid kan leiden. De Perzik van Onsterfelijkheid ligt verborgen in de Drakenberg. Om daar te komen zullen ze eerst door een barrière moeten en het mysterie van de gouden feniks op moeten lossen. Zal het de Tempeljagers lukken om op tijd bij de Perzik van Onsterfelijkheid te komen? En welke gevaren komen er onderweg op hun pad?

Wat hebben wij genoten van dit boek ! De schrijver weet de omgeving zeer gedetailleerd te beschrijven, waardoor het lijkt alsof je er als lezer zelf bij loopt. Dit boek heeft een overvloed aan spanning en avontuur. Het heeft er bij ons voor gezorgd dat we het moeilijk weg konden leggen. Het verhaal is goed doordacht en de mythe eromheen maakt het mysterieus. We vonden het erg origineel dat juist de kinderen deze avonturen aan durven; ze moeten angsten overwinnen en buitengewoon veel kracht hebben om de hindernissen die ze onderweg tegenkomen, te kunnen doorstaan.
Zelf hebben wij deel één (nog) niet gelezen, maar we hebben ervaren dat het ook prima los te lezen is van elkaar. Een aantal keer wordt verwezen naar het eerste deel van de Tempeljagers, waardoor je de betreffende opmerking niet herkent, maar het verhaal is nog steeds overduidelijk. Het heeft er wel voor gezorgd dat wij ontzettend nieuwsgierig zijn geworden naar deel één; dat gaan we dus snel lezen.

Het boek is voor zowel jongens als meisjes erg leuk. De hoofdpersonen bestaan ook uit jongens en meisjes. De karakters van de personen worden steeds verder uitgediept naarmate je verder komt in het boek. De schrijver stipt een aantal goede punten aan, namelijk een verliefdheid van een meisje op een meisje en het rouwen om een overleden vader (waar ook verdriet bij hoort). Ook omschrijft hij situaties waarin je dapper moet zijn, moet samenwerken en je doorzettingsvermogen je verder zal helpen.

Een avontuurlijk boek waar niet alleen kinderen van genieten, maar ook zeker volwassenen. Wij kijken met het hele gezin enorm uit naar deel 3 van de Tempeljagers !

★★★★★
Titel: Het mysterie van de gouden feniks | Serie: De Tempeljagers – deel 2 | Auteur: Michael Reefs | Uitgeverij Billy Bones | Categorie: Zelfleesboek | Leeftijd: 10 plus | Uitvoering: hardcover | 272 pagina’s | ISBN: 9789463850377 | Verkrijgbaar sinds: september 2020 | Recensent: Sonja Hubregtse | Datum recensie: 17-10-2020 | Prijs: € 17,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.