Andradorra


Recensie Andradorra door Devika van Steeg:
Andradorra is het fantasy-debuut van Desireé de Jong. Eerder heeft ze al gedichten geschreven over onder andere tarotkaarten die te lezen zijn in de bundel Mijn reis door Taro.

Zestien jaar geleden werd er een meisje, met het bloed van drie rijken in zich, genaamd Illionora geboren. Na drie jaar is ze meegenomen naar de mensenwereld waar ze een normaal leven heeft als Illiona. Er spookt echter telkens een woord door haar hoofd. Het woord Andradorra, ze heeft geen idee wat dit woord betekent. Het is ongeveer net zo raar als de gevechtssporttraining van haar voogd Cassandra. Als er op een dag een vreemde jongen, Tudor, in haar kamer staat, die beweert uit Andradorra te komen, is haar nieuwsgierigheid gewekt. Wat wil deze jongen van haar? Wat is dat mysterieuze Andradorra?

Als de jonge elf Tudor op een dag bij toeval de koningin tegenkomt, krijgt hij een erg belangrijke taak. Hij moet naar de oude wereld, oftewel de mensenwereld, om hier de dochter van de drie rijken te vinden en haar mee te nemen naar Andradorra. Dit meisje is de enige hoop om het kwaad van Raknar tegen te houden en de drie rijken te redden. Zal het hem lukken Illionora veilig naar Andradorra te brengen?

Andradorra is een verhaal dat zich in drie verschillende werelden afspeelt, waardoor ook verschillende magiërs, mensen en elfen aan bod komen in het verhaal.

In het begin van het verhaal komen veel details zoals namen van plaatsen en informatie over de profetie naar voren, waardoor je echt eventjes in het verhaal moet komen, maar als je eenmaal in het verhaal zit, is het ook erg lastig om het boek weg te leggen. Het verhaal leest dan ook heel vlot als je eenmaal in de flow zit.

Ik vind het altijd erg leuk als auteurs namen gebruiken die je zelden tegenkomt in een verhaal. De Jong heeft dit in Andradorra erg goed voor elkaar gekregen. De meeste namen in het verhaal zijn uniek op zich, zoals Illionora en Tudor. Deze aparte namen zorgen er ook voor dat het verhaal echt iets magisch heeft.

Er was slechts één ding aan het boek waar ik enorm van baalde en dat is dat het verhaal nog niet is afgelopen. Ik dacht dat dit boek een standalone zou zijn en naarmate het einde vorderde, besefte ik dat het verhaal nog niet klaar kon en mocht zijn. De cliffhanger aan het einde verklapt gelukkig dan ook dat er een vervolg op deze geweldige fantasy gaat komen.

Ik ben heel erg benieuwd naar het volgende deel en kan dan ook niet wachten totdat dit verschijnt. Want één ding is zeker: De Jong heeft me zeker weten te verrassen met dit debuut.

★★★★★
Titel: Andradorra | Auteur: Desireé de Jong | Uitgeverij Macc | Categorie: fantasy | Verkrijgbaar als paperback | 371 pagina’s | ISBN13: 9789078437765 | Verkrijgbaar sinds: 18-9-2020 | Recensent: Devika van Steeg | Datum recensie: 18-10-2020| Prijs: €19,95 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.