Polaroids en Poederdozen


Recensie Polaroids en Poederdozen door Devika van Steeg:
Polaroids en poederdozen is het tweede deel in de serie Liefde, natuurlijk en is dankzij de samenvatting van het eerste deel, Scones en spotlights, in het begin van het boek ook goed los te lezen.

Na al het gedoe met Fabian heeft Kim tijd nodig voor zichzelf. Ze besluit om een tijdje bij haar tante Pauline in Berlijn te gaan wonen. Ze hoopt hier de inspiratie te vinden die ze nodig heeft voor haar afstudeerproject. Toen ze eenmaal in Berlijn was, zag het ernaar uit dat de eerste avond besteed ging worden aan de fondue, maar Pauline heeft een ander plan. Zij neemt Kim mee naar de bingo in Club 10 waar iedereen zichzelf mag zijn en er tijdens de maandelijkse bingo in de zomermaanden verschillende dragqueens optreden. Helaas komt Ruby Royale, een van de dragqueens die ook werkt in Club 10, op deze avond ten val en breekt haar enkel.

Kim krijgt de vraag van Elias, de baas van Club 10, of zij misschien de invaller van Gabriël (de echte naam van Ruby Royale) wil zijn. Deze kans grijpt ze met beide handen aan, omdat ze toch nog geen werk heeft in Berlijn. Het werk zorgt ervoor dat ze al snel vrienden heeft in Berlijn, totdat op een dag een oude bekende en tevens de beste vriend van Elias op de stoep staat. Wie is deze oude bekende? Wat doet hij in Berlijn?

Polaroids en poederdozen is een verhaal vol met vriendschap, avontuur en natuurlijk liefde. De aspecten die misschien wel het meest in het boek voorkomen, zijn haar werk en afstudeerproject. Hierdoor vind ik de titel echt heel passend.

De schrijfstijl is heel vlot waardoor het boek makkelijk wegleest. In tegenstelling tot Cleo is Kim veel meer bezig met anderen. Ze wil graag anderen helpen en hier doet ze ook alles voor. De romance in Polaroids en poederdozen is net als in Scones en spotlights niet het belangrijkste in het verhaal. Dit is erg leuk en hierdoor krijg je ook een goed beeld van de ontwikkeling van Kim in Berlijn.

In het boek komen verschillende belangrijke personages voor. De vriendinnen van Kim, haar baas Elias en haar tantes huisgenoten zijn hier voorbeelden van. Elk personage probeert Kim op zijn eigen manier te laten zien waar haar talenten liggen en helpt haar zo ook onbewust met haar afstudeerproject. De huisgenoten van Kims tante zijn net als Kim kunstenaars en dan ook haar grootste fans. Wat ik prettig vind, is dat je ook van alle andere belangrijke personages een goed beeld krijgt, doordat ze veel voorkomen in het verhaal. Hierdoor wordt het verhaal een compleet geheel.

Ik ben persoonlijk iets meer fan van Cleo, maar ik herken mezelf meer in Kim. Hierdoor was ik toch ook erg benieuwd naar wat Kim te vertellen had. Haar liefde kwam voor mij als verrassing. Desalniettemin is het een erg leuke verrassing, aangezien Kim en haar liefde tegenpolen zijn, maar toch ook zo goed bij elkaar passen.

Polaroids en poederdozen bevat veel ontwikkeling van de personages en is niet al te zoetsappig. Daarnaast ontbreekt ook humor niet in dit boek. Muskee heeft alweer een goede balans weten te vinden tussen liefde en drama.
Dit is ondertussen het derde boek dat ik van Susan Muskee heb gelezen en ik kan wel zeggen dat ik een groot fan van haar werk ben geworden. Ik ben dan ook erg benieuwd naar wat de volgende twee delen in de serie Liefde, natuurlijk gaan brengen. Zal het volgende deel gaan over Abigail of toch over Sophie? Ik ben benieuwd en kan niet wachten tot het volgende deel verschijnt.

★★★★
Titel: Polaroids en Poederdozen | Serie: Liefde, natuurlijk – deel 2 | Auteur: Susan Muskee | Uitgeverij: Ambo| Anthos– Loft Books | Categorie: feelgoodromans | Verkrijgbaar als: e-book | 231 pagina’s | ISBN13: 9789047205487 | Verkrijgbaar sinds: 23-09-2020 | Recensent: Devika van Steeg | Prijs: €4,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.