De vrijheid om voluit te leven


Recensie De vrijheid om voluit te leven door Antoinette van Steeg:
De kracht van natuurlijk leiderschap

Jacqueline Wiener schrijft met De vrijheid om voluit te leven haar eerste boek en brengt het onder haar eigen uitgeverij uit. De subtitel luidt: De kracht van natuurlijk leiderschap en dat is ook direct het centrale thema van dit boek.

Als nakomertje groeide Wiener op in een Joods gezin na de Tweede Wereldoorlog, die zijn sporen in het leven van het gezin wel naliet. Ondanks dat weet Wiener een fijn leven op te bouwen met onder andere vrienden, werk en reizen. Toch is ze niet gelukkig. Wanneer ze veertig is, besluit ze coach te worden. Ze wil zelf gelukkiger worden, maar ook anderen wil ze hiermee helpen. Nu is ze inmiddels zestig en leeft ze gelukkig en in een flow. Hoe heeft Wiener dit voor elkaar gekregen en hoe heeft ze deze levensverandering kunnen voortzetten? 

Natuurlijk leiderschap is de wijze die Wiener heeft geholpen en ze heeft al veel mensen hiermee gelukkiger kunnen maken als coach. Aan de hand van eigen voorbeelden en van vier andere personen neemt ze de lezer mee in dit proces. Hoe vind je weer verbinding met jezelf? En hoe durf je je geest weer open te stellen en trouw te zijn aan jezelf?

Het boek heeft ze opgedeeld in drie delen; Jij en jezelf, De regie over je eigen leven en Natuurlijk leiderschap als je eerste natuur. Verder kent het boek aan het begin een gedicht van Melle Dotinga met de titel Fly like an eagle en in het boek verschillende pakkende quotes. Af en toe is de veer die op de cover te zien is, ook in het boek terug te vinden in een prachtige blauwe kleur.

Wiener heeft een verzorgd boek zowel van buiten als van binnen geschreven, dat een prachtige rustige blauwe kleur kent. Haar theorie is niet nieuw en al eerder beschreven in boeken. Door haar persoonlijke inslag en verhalen van vier cliënten kent het boek wel zijn eigen kracht.

De vrijheid om voluit te leven is geen dik boek, met slechts 155 bladzijden. Hierdoor is er geen overload aan informatie, maar krijgt de lezer de nodige informatie over natuurlijk leiderschap. Vooral voor mensen die nog weinig kennen over deze vorm van zelfregie, is dit boek heerlijk compact en informatief. Voor de doorgewinterde lezer die al meer gelezen heeft over natuurlijk leiderschap, is dit boek zeker interessant voor tussendoor, maar zal het weinig vernieuwends opleveren.

Wiener laat zien met De vrijheid om voluit te leven dat je de eigen regie in je leven weer kunt oppakken en welke positieve gevolgen dit heeft op je huidige leven. Door de persoonlijke benadering zie je ook welke invloed het kan hebben op je leven en hoeveel je als persoon zou kunnen bereiken.

De vrijheid om voluit te leven is een mooi compact boekje over natuurlijk leiderschap die door de makkelijke schrijfstijl en niet te lange zinnen makkelijk wegleest. Een inspirerend boekje over hoe je meer geluk en ruimte in je leven kunt ervaren.

★★★
Titel: De vrijheid om voluit te leven |Subtitel: De kracht van natuurlijk leiderschap | Auteur: Jacqueline Wiener| Uitgeverij: Wiener Publishing | Categorie: zelfhulpboek, coaching | Verkrijgbaar als paperback | 155 pagina’s | ISBN13: 9789090334912 | Verkrijgbaar sinds: 24-09-20 | Recensent: Antoinette van Steeg | Datum recensie: 22-10-2020 | Prijs: € 22.50 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.