Banjo wil naar de zee


Recensie Banjo wil naar de zee door Sandra Hutchison:
Aandoenlijk verhaal over je eigen (schild)pad kiezen…

Het schildpadje Banjo heeft behoorlijk veel moeite om uit zijn ei te komen. Al zijn broertjes en zusjes zijn allang vertrokken richting de zee. Wanneer het Banjo eindelijk is gelukt, gaat hij aan de wandel. Het schildpadje legt een lange reis af en ontmoet tijdens zijn zoektocht naar de zee diverse hulpvaardige dieren. Elk dier weet net even beter de weg naar de kust dan zijn voorganger, wat het verhaal een komisch tintje geeft. Zal Banjo de juiste weg naar zee op tijd vinden?

Dit prentenboek met de titel Banjo wil naar de zee is het nieuwe werk van auteur en illustrator Géwout Esselink (1957). Voor een prentenboek bevat het boek redelijk veel tekst. Het avontuurlijke verhaal is geschreven in begrijpelijke (kinder-) taal en leest prettig voor. In het verhaal ontmoet Banjo diverse soorten dieren en leert hij (en je kind) ongemerkt een aantal interessante wetenswaardigheden over de natuur.

De prachtige illustraties zijn weer even mooi en kleurrijk als in de eerder verschenen prentenboeken van Géwout Esselink, waaronder Wat een geluk en Het meisje uit het bos. De illustrator is altijd kritisch over zijn eigen werk en hij ziet illustreren niet als ontspanning, maar als een inspanning. Misschien is dat juist de reden waarom zijn illustraties zo ‘af’ ogen. Hij heeft oog voor detail en zijn illustraties sluiten in dit boek haarfijn aan bij het tedere verhaal over een jong schildpadje.

★★★★
Titel: Banjo wil naar de zee | Auteur en illustrator: Géwout Esselink | Levendig Uitgever | Categorie: prentenboeken | Verkrijgbaar als: hardcover | 32 pagina’s | ISBN13: 9789491740916 | Verkrijgbaar sinds: oktober 2020 |Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 24-10-2020 | Prijs: €14.95 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.