BOSH! Hoe leef je vegan


Recensie BOSH! Hoe leef je vegan door Soraya Latten:
Red de planeet en voel je fantastisch

Een plantaardige lifestyle is beter voor het milieu en je gezondheid, maar hoe begin je eraan? In dit boek vind je verschillende tips and tricks voor iedereen die vegan wil worden, het al is, bewuster wil eten of gewoon wil weten wat vegan nou eigenlijk inhoudt.

“Jouw bord heeft de potentie om de wereld te veranderen.”

Henry en Ian leggen in dit boek in korte en heldere stappen uit, wat vegan zijn inhoudt en waar je op moet letten, mocht je vegan zijn of willen worden. Zo gaan ze in op wat je kunt eten en hoe je kunt koken. Waar je veilig kleding en cosmetica kunt kopen en hoe je de wereld kunt veranderen. Een uitgebreid boek dus voor iedereen van echte vegans tot mensen die geen flauw idee hebben wat vegan zijn nu eigenlijk inhoudt. Ze maken door dit boek de vegan lifestyle makkelijk begrijpbaar en je zult zelfs als echte carnivoor er iets van opsteken, of je nu iets wilt aanpassen aan je levensstijl of niet.

BOSH! Hoe leef je vegan trok mij persoonlijk aan, omdat ik zelf bewust probeer te eten, niet als vegan of vegetariër, maar wel door minder vlees te eten en te kijken waar de producten die ik gebruik vandaan komen, ik heb hierdoor ook echt iets opgestoken van het boek, bijvoorbeeld over cosmetica.Ik kwam erachter dat ik hier eigenlijk veel te weinig van afweet, waardoor ik soms producten koop waarvan ik niet weet of ze op dieren getest zijn. Hier ga ik in de toekomst absoluut beter op letten.

Toch merkte ik ook dat sommige dingen die in het boek beschreven worden, wat hypocriet overkomen. Als je geen palmolie gebruikt om ontbossing tegen te gaan bijvoorbeeld, maar wel de auto pakt of zelfs meerdere keren per jaar het vliegtuig, vraag ik me af of die palmolie dan zo erg is.

In het boek wordt wel erg duidelijk aangegeven dat mensen nooit 100% vegan kunnen zijn, er is altijd wel iets waardoor je dierlijke producten binnen krijgt of je iets doet wat niet goed is voor het milieu. Juist doordat dit erin staat, komen sommige dingen in de ogen van een niet-vegan nogal extreem over, maar uiteraard mag iedereen dit voor zichzelf uitmaken.

Wat BOSH! Hoe leef je vegan vooral erg duidelijk maakt, is dat een vegan lifestyle niet betekent dat je niets meer mag of dat je een heel saai eenvoudig voedingsprogramma hebt. De kleur van eten zit juist in groenten, fruit en veel producten die vegans gewoon gebruiken. Ook laat het boek goed zien dat alle beetjes helpen. Al doe je maar een aantal dingen die voor jou te doen zijn om bij te dragen aan het redden van de planeet, dan nog draag je dus bij!

Mij heeft het boek in ieder geval een stuk bewuster gemaakt, ook al ben ik het op sommige vlakken niet helemaal eens met de denkwijze.

Henry Firth en Ian Theasby zijn al vanaf jongs af aan vrienden en zijn samen BOSH! begonnen om mensen bewuster om te laten gaan met eten en de planeet. Ze groeiden hierdoor uit tot een van de grootste plant-based video channels op facebook en brachten al meerdere boeken uit over een vegan lifestyle.
★★★
Titel: BOSH! Hoe leef je vegan | Auteur: Henry Firth en Ian Theasby | Fontaine Uitgevers  | Categorie: Lifestyle | Verkrijgbaar als paperback | 320 pagina’s | ISBN13: 9789059566095 | Verkrijgbaar sinds: september 2020 | Recensent: Soraya Latten | Datum recensie: 28-10-2020 | Prijs: €20.00 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.