In eigen hand


Recensie In eigen hand door Antoinette van Steeg:
Een Nikki Benjamins detective

In eigen hand is de nieuwste thriller van Linda Jansma. Een Nederlandse auteur die weet hoe ze een verhaal kan opbouwen tot een goede afronding. Ik was dan ook erg nieuwsgierig naar dit verhaal. Heerlijk een paar leesuurtjes met een goed verhaal en dat is zeker wat dit nieuwste boek van Jansma mij heeft gegeven.

Nikki Benjamins is een eigen recherchebureau begonnen nadat ze een paar jaar geleden ontslag heeft gekregen na een akkefietje bij de Amsterdamse recherche. Ze spreekt Jack, een oud-collega, nog zo af en toe en ze hebben een soort van relatie. Verder werkt Nikki zelfstandig en graag alleen. Dan klopt op een dag Ferry Akkermans aan bij haar bureau. Zijn zoon Max is pas verongelukt door een eenzijdig ongeluk tegen een boom. Ferry gelooft niet in een ongeluk en wanneer hij een anoniem berichtje krijgt, bevestigt dit alleen zijn vermoeden.

Ook al twijfelt Nikki om deze zaak op zich te nemen, haar nieuwsgierigheid kan ze niet bedwingen. Ook zij ontdekt dat er meer aan de hand is dan alleen maar een eenzijdig ongeluk. Max’ vrienden vertellen weinig en Nikki voelt dat er meer aan de hand is. Stap voor stap komt Nikki in een wereld terecht die ze nooit van tevoren had kunnen vermoeden. Max en zijn vrienden zijn namelijk een crimineel op het spoor, die de politie al lang zoekt. Jonge meisjes worden gedwongen in een woning mannen te vermaken. Maar waarom doet de politie niks? Waarom hebben ze Max’ ongeluk zo snel afgehandeld? Na een spannende ontknoping blijken er meer mensen zich anders voor te doen dan Nikki en Ferry ooit voor ogen hadden. Wie kun je nog vertrouwen? Wie spelen er een spelletje?

Jansma heeft op haar eigen vertrouwde wijze een goed boek geschreven dat de lezer echt laat genieten van een spannend verhaal. De personages hebben allemaal wat meegemaakt of op hun kerfstok, maar hoe ontplooit zich dat tot een sterk verhaal? Nou, Jansma weet dit als geen ander voor elkaar te krijgen. Meerdere mensen verdacht ik en toch zat ik niet helemaal goed. Heerlijk dat In eigen hand tot het eind toe zo lekker makkelijk en spannend wegleest.

Er is wel een nadeel aan de boeken van Jansma. Ze lezen als een trein en je wilt het boek niet wegleggen. In eigen hand valt wederom in deze categorie.

In eigen hand is een goed opgebouwd verhaal dat actuele thema’s kent. De schrijfstijl is zoals gezegd niet moeilijk en voor je het weet, is het boek dan ook uit. Ik heb genoten van dit spannende verhaal.

Een absolute aanrader voor lezers die graag een toegankelijk verhaal willen lezen dat ook nog eens goed is uitgewerkt. Ik geef In eigen hand graag 4 sterren.
★★★★
Titel: In eigen hand | Leesfragment | Auteur: Linda Jansma| Uitgeverij: The Crime Compagnie | Categorie: thriller | Verkrijgbaar als paperback en e-book | 278 pagina’s | ISBN13: 9789460945513 | Verkrijgbaar sinds: 02-09-2020 | Recensent: Antoinette van Steeg | Datum recensie: 31-10-2020 | Prijs: € 19.95, e-book € 7.99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.