Als vuur


Recensie Als vuur door Devika van Steeg:
Als vuur is een van de eerste boeken die is uitgegeven bij Querido Glow, de nieuwste imprint van uitgeverij Querido. Deze imprint gaat zich focussen op LGBTQ+-gerelateerde boeken, voornamelijk in het Young Adult genre.

De vijftienjarige Anna heeft samen met haar vader een oud vervallen vakantiehuisje op een eilandje voor de Zweedse kust. Bij toeval heeft ze dezelfde veerboot naar dit eilandje als de vijftienjarige Lou die uit een rijk gezin komt. Zij hebben een van hun vakantievilla’s op dit eilandje staan. Anna’s vader wil niets te maken hebben met deze rijke mensen en drinkt er tijdens de vakantie flink op los. Hierdoor heeft Anna veel tijd voor zichzelf en deze spendeert ze graag bij de boot.

Als op een dag Lou bij haar boot staat te kijken, raken de twee in gesprek en besluiten ze het net uit te gooien. Na dit tripje blijven de twee maar aan elkaar denken en groeien ze steeds dichter naar elkaar. Langzaam maar zeker worden ze smoorverliefd op elkaar, maar wat vinden hun families hiervan? Zullen ze ook na de vakantie nog bij elkaar kunnen blijven?

Als vuur is een verhaal dat langzaam maar zeker de lezer meeneemt in de liefde tussen Lou en Anna. Anna weet al een tijdje dat ze op meisjes valt, terwijl Lou altijd maar dacht dat ze hetero was. Lou had dan ook nooit verwacht dat ze op Anna zou vallen. Lou is bang dat ze niet geaccepteerd gaat worden en vertelt aan haar vrienden en familie dan ook niet dat haar geheime liefde een meisje is.

In het verhaal wordt Lou voornamelijk meegenomen naar Anna’s wereld. Hierdoor had ik het idee dat ik uiteindelijk meer wist van Anna dan van Lou. Ik had ook graag iets meer over Lou willen weten, naast de kleine dingetjes over haar familie, exen en vrienden.

Lövestam weet zeker hoe ze moet schrijven en heeft ook al aardig wat schrijfervaring. Eerder bracht ze al twee boeken (De verdwenen dochter en Wensen staat vrij) uit, die onderdeel zijn van de Kouplan-serie. Ze heeft een erg vlotte schrijfstijl, waardoor je door het verhaal heen vliegt. Ik had graag nog iets meer van dit verhaal willen lezen, aangezien het einde voor mij net iets te kort was.

Hoewel dit boek draait om de liefde, is dit niet in overvloed aanwezig en is dus niet te zoetsappig. De balans tussen liefde, avontuur en de ontwikkeling van de personages is heel erg goed afgestemd op de gebeurtenissen in het verhaal.

★★★★

Titel: Als vuur | Originele titel: Som eld | Auteur: Sara Lövestam | Singel Uitgeverijen – Querido | Categorie: LGBTQ+, Young Adult | Verkrijgbaar als paperback en e-book | 248 pagina’s | ISBN13: 9789045124483 | Verkrijgbaar sinds: 22-9-2020 | Recensent: Devika van Steeg | Datum recensie: 01-11-2020 | Prijs: €18.99, e-book €9,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.