Vechten voor Eva


Recensie Vechten voor Eva door Antoinette van Steeg:
De zoektocht naar een medicijn tegen kanker

Vechten voor Eva vertelt het verhaal over Eva die te horen krijgt dat ze ongeneeslijke huidkanker heeft. Haar wereld stort in. Hoe moet het nu verder met haar kinderen en man?

Manon, haar beste vriendin, besluit om haar te helpen waar ze kan. Het kan toch niet zo zijn dat Eva haar jonge gezin moet achterlaten? Dan leert ze Richard kennen die haar misschien wel kan helpen met haar plan. Hij is ontslagen, maar weet veel over een medicijn dat misschien ingezet kan worden in de strijd tegen kanker. Maar er is een probleem, ze kunnen alleen op illegale wijze aan de slag met het medicijn. Maar hoe kunnen ze dit voor elkaar krijgen zonder betrapt te worden?

Uitdehaag heeft met Vechten voor Eva een interessant boek geschreven dat mij wel tot nadenken heeft aangezet over de farmaceutische industrie. Het boek is in het begin wel even inkomen, omdat er vaak ingewikkelde medische termen voorbijkomen. Laat je hier niet door afschrikken, want het verhaal is echt de moeite waard om verder te lezen.

Terwijl Eva met haar gezin er het beste van probeert te maken en verschillende behandelingen in het ziekenhuis ondergaat, zijn Manon en Richard samen achter de schermen bezig om een medicijn te ontwikkelen dat gericht is op immunotherapie. Maar zullen ze het medicijn op tijd klaar hebben om Eva nog te redden? En wie kan en wil eventueel Eva het medicijn toedienen?

Vechten voor Eva is niet zomaar een roman. Uitdehaag wil de lezer laten zien hoe de farmaceutische markt werkt, maar ook welke ontwikkelingen er zijn binnen de bestrijding van kanker. Ook de verschillende inzichten over de behandeling van kanker komen goed naar voren in deze bijzondere roman. Je merkt dat hij weet waar hij over schrijft, waardoor het verhaal sterk en krachtig leest.

Zoals gezegd gebruikt Uitdehaag geregeld ingewikkelde medische termen, maar laat je hierdoor niet uit het veld slaan. Het verhaal heeft een interessant thema dat de lezer tot nadenken stemt. Door Eva, Manon en Richard goed uit te werken, leest het verhaal verder vlot. De opbouw is goed uitgedacht en het is absoluut een roman met een boodschap. De onderlinge relaties, onzekerheden, spanningen en romances zijn een waardevolle toevoeging voor de verhaallijn.

Ik heb Vechten voor Eva met veel aandacht gelezen. Je hoopt zo dat het Manon en Richard gaat lukken om hun medicijn op tijd klaar te krijgen, terwijl Eva steeds verder achteruitgaat. Tot het eind heb ik het boek met veel belangstelling gelezen. Wie geïnteresseerd is in de farmaceutische industrie en de gedachtegang hierachter zou dit boek zeker eens moeten lezen.
★★★★
Titel: Vechten voor Eva | Auteur: Joost Uitdehaag | Nimisa Publishing House | Categorie: roman | Verkrijgbaar als paperback | 306 pagina’s | ISBN13: 9789492337665 | Verkrijgbaar sinds: 01-10-2020 | Recensent: Antoinette van Steeg | Datum recensie: 03-11-2020 | Prijs: € 18.95 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.