Schaduwen over Razmir


Recensie Schaduwen over Razmir door Sheila Vermeulen:
Magie kan zowel een zegen als een vloek zijn.

In Razmir wordt na de geboorte bij kinderen getest of ze over magie beschikken. Die kinderen worden in het Bastion opgevoed en getraind op de beheersing van hun magie. Alleen zij kunnen buiten de ommuurde stad de monsters die daar leven, bestrijden. Zij worden Gezegenden genoemd.

Er zijn echter ook Razmiri bij wie hun gave pas later zichtbaar wordt. Deze mensen worden gevreesd en als gevaarlijk bestempeld. Zij leven grotendeels in de Schaduwwereld en worden Vergetenen genoemd.

“Haar adem stokt. Haar rationele gedachten vertellen haar dat dit niet mogelijk is. Zoveel ongeluk kan ze toch niet hebben? Tegelijkertijd schreeuwt haar instinct om weg te rennen. En dus rent ze.”-Maite Donker

Maika woont samen met haar moeder in Razmir. Niet lang nadat ze gered is door twee Vergetenen, komt Maika onbedoeld in de Schaduwwereld terecht. Kan Maika nog voorkomen dat haar geheim uitkomt?

Schaduwen over Razmir neemt je mee in de wereld van Maika, waar magie ervoor kan zorgen dat je Gezegend of Vergeten wordt.

Maite Donker laat je het verhaal niet alleen door de ogen van Maika zien. Ze neemt je ook mee achter de poorten van het Bastion, waar je de belevenissen van het personage Rylia kunt volgen. Daarnaast voegt ook de geheimzinnige Jennifer soms wat mysterieuze informatie toe. Hierdoor wordt het verhaal breder, maar soms ook raadselachtiger gemaakt.

Schaduwen over Razmir geeft niet makkelijk informatie prijs over de personages. Al lezend leer je ze wel wat beter kennen, maar het blijft redelijk beknopt. Dat heb ik absoluut niet als onprettig ervaren en tegen het einde ontdekte ik hoe ontzettend goed dit bij de ontknoping van het verhaal past.

Maite Donker heeft een vertelwijze die heel lekker wegleest. Ze laat je opnieuw genieten van een door haar vormgegeven wereld, die een hoop geheimen herbergt. Wat ik leuk vind bij de boeken van deze auteur, is het feit dat ze je gedurende het verhaal weten te verrassen. Of dat nu met de afloop of met een plotwending is. Het gaat een kant op die je niet onmiddellijk ziet aankomen.

Schaduwen over Razmir van Maite Donker is een spannend fantasy-boek met een onverwachte wending, dat waarschijnlijk zowel fantasy-liefhebbers als young adult lezers zal aanspreken. Ik geef dit boek 4.5 sterren.

★★★★
Titel: Schaduwen over Razmir | Leesfragment | Auteur: Maite Donker | Uitgeverij: Celtica Publishing | Categorie: Fantasy | Verkrijgbaar als paperback en e-book | 272 pagina’s | ISBN13: 9789493158252 | Verkrijgbaar sinds: oktober 2020 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 06-11-2020 | Prijs: €17.95 en e-book €7.95 | Bestellen

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.