Xuno


Recensie Xuno door Sheila Vermeulen:
Toeval of voorbestemd?

Xuno is al eindeloos lang op zoek naar haar clan. Samen met Eleanor is zij vijf jaar geleden, onder vreemde omstandigheden, gescheiden van de Clan van de Rennende Wolf. Hun zoektocht is tot nog toe onsuccesvol en het feit dat de clan op elk van de twee werelden kan zijn, maakt het er niet gemakkelijker op.

In Mag Mell, de hoofdstad van Terria, stuiten ze op iemand die hen misschien kan helpen. Maar voordat hij zijn informatie prijs wil geven, dwingt hij Xuno en Eleanor tot een wederdienst. Eén die hen naar een niet al te best deel van de stad brengt. Daar stuiten ze op zaken die Xuno en Eleanor in gevaar brengen.

“Pijn trekt mijn aandacht naar andere zaken. De beet in mijn schouder brandt en prikt en elke beweging trekt als een zweepslag over mijn rug. Nu ik er zeker van ben dat Eleanor diep in slaap is, kan ik kijken welke schade de geest heeft aangericht.”-Maite Donker

Met de onverwachte hulp van een dwerg, een elf en een priester belanden Xuno en Eleanor in een avontuur dat hen langs beide werelden voert.

Xuno van Maite Donker is een spannend fantasy-avontuur dat zich afspeelt op Terria en Ianna. Twee werelden die in dit boek tot leven zijn gebracht.

De werelden vol goden, magie en bijzondere wezens zijn boeiend en worden fijn beschreven. Ze wekken niet de indruk dat ze erg veel op onze wereld lijken, maar je kunt ze in gedachten wel voor je zien. Je duikt echt even in een totaal andere omgeving.

Het verhaal wordt verteld door Xuno. Xuno is een sterke jonge sha die al vijf jaar met haar clangenote, Eleanor, rondtrekt om hun andere clangenoten te vinden. Wat opvalt is dat de auteur een aantal krachtige vrouwelijke personages heeft neergezet. Personages die zich zowel fysiek als mentaal goed kunnen weren.

Gaandeweg het verhaal krijg je stukjes informatie over hoe de twee sha van hun clan gescheiden zijn en wat hiervan de mogelijke reden is. Maite Donker weet telkens precies genoeg weg te geven om de lezer nieuwsgierig te houden, zonder dat deze het gevoel krijgt dat er niet nog meer te ontdekken is.

Xuno  is een fantasyverhaal met een enerverende zoektocht en een niet voor de hand liggend einde.
★★★★
Titel: Xuno | Auteur: Maite Donker | Uitgeverij Celtica Publishing | Categorie: Fantasy | Verkrijgbaar als: paperback en e-book | 270 pagina’s | ISBN13: 9789491300585 | Verkrijgbaar sinds: december 2016 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 06-11-2020 | Prijs: €12.95, e-book €6.00 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.