Geheim agent opa


Recensie Geheim agent opa door Sandra Hutchison:
Hondsdolle konijnen en een concurrent.

Max is blij! Hij mag weer mee met zijn eigenzinnige oma op een spannend avontuur. Als ervaren geheim agent krijgt ze de haast onmogelijke opdracht om een aantal zeer gevaarlijke konijnen te vangen. Ze reizen daarvoor af naar het dorpje Siddeburen. Gelukkig krijgen ze hulp van een andere geheim agent, maar of oma daar nu zo blij mee is?

Auteur Manon Sikkel kwam op het idee voor dit verhaal toen ze een bezoek bracht aan de leerlingen van De Zonnewijzer in Siddeburen en ze een rondleiding kreeg door het dorp. Alle zogenaamde ‘hotspots’ uit dit Noordoost-Groningse dorp hebben een plekje gekregen in dit vermakelijke verhaal. Voor wie in het dorpje woont of er ooit eens een bezoekje heeft gebracht, zullen deze beschreven locaties een feest van herkenning zijn.

De eigenzinnige illustraties op de cover en in het boek zijn het fraaie werk van Katrien Holland. Jammer genoeg zijn alle illustraties in het boek in zwart-wit afgedrukt. Wat mij betreft had hier best wat kleur bij gemogen. Wat meer paginagrote illustraties hadden zeker niet misstaan.

Ook dit derde verhaal van Manon Sikkel over een heel bijzondere oma leest weer gemakkelijk weg. Er worden geen moeilijke woorden gebruikt, het verhaal is eenvoudig gehouden en er is gekozen voor een vrij groot lettertype. Geheim agent opa zal zowel jongens als meisjes aanspreken en je hoeft de eerste delen niet gelezen te hebben om dit verhaal goed te kunnen volgen. Het verhaal is zo spannend dat je wel door moet lezen. Manon Sikkel won niet voor niets drie jaar achtereen de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. Aanrader!
★★★★
Titel: Geheim agent opa | Serie: Geheim agent oma – deel 3 | Leeftijd: 8 plus | Auteur: Manon Sikkel | Uitgeverij Luitingh-Sijthoff | Categorie: jeugdboeken | Verkrijgbaar als: hardcover  en e-book | 136 pagina’s | ISBN13: 9789024589876 | Verkrijgbaar sinds: 25-08-2020 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 07-11-2020 | Prijs: €12.50, e-book €6.99| Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.