Isabella geeft een show


Recensie Isabella geeft een show door Devika van Steeg:
Isabella geeft een show is het tiende deel in de Isabella Maan serie, waar ook een vriendenboekje van is uitgebracht. Voor mij was dit het eerste boek dat ik heb gelezen uit deze serie. De boekjes zijn allemaal los van elkaar te lezen en volgen elk een avontuur van Isabella.

Isabella is half fee en half vampier, maar wel helemaal uniek. Dit jaar is Isabella eindelijk oud genoeg om mee te gaan naar het vampierenbal. Al haar hele leven droomt ze van dit bal en dit jaar is het door de bloedmaan extra speciaal. Bij deze speciale editie van het bal hoort natuurlijk ook een speciale activiteit. Een talentenjacht voor de vampierkinderen! Isabella’s grootste talent is ballet, maar dat is dus totaal niet vampierachtig. Haar vampiervader komt uiteindelijk met een goede andere suggestie, haar haren borstelen op het podium. Isabella twijfelt en denkt erover na tot op de dag van het bal. Die avond is Isabella erg nerveus. Zal ze dapper genoeg zijn om op te treden? Wat voor optreden zal ze geven?

Isabella geeft een show is een boek met een duidelijke boodschap. Deze wordt voor in het boek bij een mededeling van de auteur al benoemd.

“Er zullen dingen zijn waar je niet zo goed in bent als andere mensen, en dingen waar je beter in bent. Er is ook één ding waar je beter in bent dan wie dan ook ter wereld, en dat is jezelf zijn!” -Harriet Muncaster

Het verhaal wordt begeleid door leuke illustraties in de kleuren zwart en roze, de kleuren die centraal staan rond Isabella. Deze illustraties zijn niet door een illustrator gemaakt, maar door Muncaster zelf. Dit vind ik erg leuk en maakt dan ook dat je helemaal kunt opgaan in haar wereld en natuurlijk de wereld van Isabella.

De cover bevat erg veel glitters en wie houdt er nou niet van glitters? Ik raad Isabella geeft een show zeker aan voor meisjes die een grote fantasie hebben en ervan houden om te lezen. Isabella is een erg leuk personage dat samen met Roze konijn (een levend knuffelkonijn) heel veel pret beleeft.

In het verhaal staan dan ook vriendschap, avontuur en onzekerheden centraal als thema’s. Elk van deze thema’s komt goed naar voren en zorgt ervoor dat het verhaal erg vlot wegleest. Muncaster is er zeker in geslaagd om een duidelijke boodschap in een kort verhaal over te brengen aan de lezer.

Ik ben ook zeker erg benieuwd naar de andere boekjes uit de Isabella Maan serie en hoop dan ook dat dit niet het laatste deel gaat zijn.
★★★★★
Titel: Isabella geeft een show | Originele titel: Isadora Moon Puts on an Show | Serie: Isabella Maan-Deel 10  | Auteur & illustrator: Harriet Muncaster | Uitgeverij: Ballon Media –  Blloan junior | Categorie: jeugdboeken | Leeftijd:  7+ | Verkrijgbaar als hardcover | 128 pagina’s | ISBN13: 9789403216027 | Verkrijgbaar sinds: 7-10-2020 | Recensent: Devika van Steeg | Prijs: €10,50 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.