Grapman


Recensie Grapman door Fany Van Hemelen:
Held met humor

Grapman
is zo mooi en kleurrijk, is geweldig grappig en zit vol fantasie. Dit is een perfect boek om zelf te lezen of voor te lezen.

Wanneer je kinderen hebt die niet graag lezen, gaat deze graphic novel door zijn knotsgekke inhoud dit waarschijnlijk veranderen. Grapman is immers een geweldig verhaal over Nik, een jongen vol verbeeldingskracht, die ervan droomt om een superheld te zijn. Met zijn grapjes wil hij boeven vangen en eigenlijk alle harten veroveren.

Wanneer hij niets gedaan heeft voor zijn spreekbeurt met Noor, omdat hij huiswerk haat, besluit hij de klas en de leraar te beïnvloeden met zijn mopjes. Eerst lijkt het alsof zijn plan werkt, de leerlingen lachen immers, maar niet iedereen is even blij. Bij meester Nietje knapt er iets en hij besluit het duo een lesje te leren en neemt hen mee naar het verleden, toen kinderen nog echt gestraft werden.

Zal Nik hen kunnen redden met zijn humor of heeft hij misschien hulp nodig? Zijn partner Noor is wel iemand die graag leert en zich altijd volledig inzet in de klas. Het gaat dus erg spannend worden om te zien hoe dit aparte stel de situatie gaat oplossen.

Dit boek is niet alleen vrolijk, maar er zit ook spanning in en er gebeuren onverwachte dingen. Grapman is ook perfect voor jongens en meisjes, omdat zowel Noor als Nik belangrijk zijn voor het verhaal.

Prachtige illustraties, tekstballonnen en een superleuk verhaal, waarbij de kleur van elke pagina afspat, dat is Grapman.

Deze graphic novel heb ik meegenomen om voor te lezen in de Buitenschoolse kinderopvang waar ik werk. De kinderen hingen aan mijn lippen en de tekeningen wilden ze bekijken en herbekijken. Het is echt een aanrader om vanaf 7 jaar zelf te lezen en vanaf 5 jaar is het een ideaal voorleesboek, omdat het komische verhaal niet alleen in tekst, maar ook in hilarische plaatjes tot leven komt. De opvallende prenten van Kees de Boer en de prachtige hardcoveruitvoering maken samen met het plezierige verhaal Grapman tot een kinderfavoriet.

Het kan niet anders dan dat kinderen gaan uitkijken naar het volgende deel in deze nieuwe ontzettend gave superheldenserie.
★★★★
Titel: Grapman | subtitel: Held met humor | Auteur: Tjibbe Veldkamp | Illustrator: Kees de Boer | Uitgeverij Querido | Categorie: jeugdboeken, Graphic novels | Verkrijgbaar als: hardcover |  ISBN13: 9789045124438 | 176  pagina’s  | Verschenen sinds 8-09-2020 | Recensent: Fany Van Hemelen | Datum van recensie: 09-11-2020 | Prijs: €14.99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.