CreaChick kleurboek


Recensie CreaChick kleurboek door Antoinette van Steeg:
Wie graag kleurt en zich een illustrator zou willen voelen, of sterker nog… zou willen zijn, heeft met het CreaChick kleurboek een mooi exemplaar in handen.

Voordat je aan de kleurplaten begint, word je meegenomen in hoe je het kleurboek kunt gebruiken en wat voor soort kleurplaten je qua thema kunt vinden in dit kleurboek. Stiekem had ik natuurlijk de tekeningen al doorgebladerd voor ik dit berichtje las! Verder valt te lezen dat er van twee kleurplaten op YouTube een video te bekijken is. Hier kun je het proces hoe de kleurplaat tot stand is gekomen, van begin tot eind volgen. Echt een aanrader om te bekijken.

Elke kleurplaat is uit het kleurboek te scheuren middels een makkelijke scheurrand. Het papier is best stevig waardoor het niet gauw scheurt. Hierdoor kun je de kleurplaat buiten het kleurboek tekenen, maar ook in een lijstje stoppen om het als echte illustratie aan de muur te hangen.

De tekeningen in het CreaChick kleurboek zijn prachtig en nodigen uit om ingekleurd te worden. Ik heb alleen kleurpotloden gebruikt, maar met stiften zou het ook prima kunnen. De tekeningen komen tot leven als ze ingekleurd worden. Hierdoor beleefde ik echt plezier aan dit kleurboek. Zo zit er een kleurplaat in waar een dame heerlijk in een hangmat in de tuin hangt, maar ook een waar de dame in bed ligt met haar poes. Ook zitten er kleurplaten in van alleen de bovenkant van de dame en platen waar ze samen met familie of vrienden op staat.

Hier zijn nog niet alle tekeningen gekleurd. Samen met mijn jongste dochter ben ik aan het kleuren geslagen, naast het lezen. Ondertussen hebben we een aantal kleurplaten klaar die we nog in het kleurboek hebben laten zitten. Vooralsnog willen we deze als verzameling bij elkaar houden.

Voor mij is dit de eerste kennismaking met CreaChick. Ondertussen is haar lijn al aardig uitgebreid met stempels en een journal. Opvallend aan CreaChick vind ik de vrolijkheid die het uitstraalt. Het nodigt uit om ermee aan de slag te gaan.

Ik vind het CreaChick kleurboek een aanrader voor jongeren en volwassenen. Het is superleuk om cadeau te geven, omdat het zo gezellig oogt en echt een leuk en mooi opgezet kleurboek is.

Hier in huis zullen we nog wel even aan het kleuren zijn tussen de bedrijven door. Het CreaChick kleurboek ligt beneden met de kleurpotloden erbij, zodat we zo af en toe even heerlijk kunnen kleuren in dit mooi vormgegeven kleurboek.
★★★★
Titel: CreaChick kleurboek | Uitgeverij: BBNC- MUS | Categorie: kleurboeken young-adult | Verkrijgbaar als paperback | 64 pagina’s – 30 tekeningen | ISBN13: 9789045326009 | Verkrijgbaar sinds: september 2020 | Recensent: Antoinette van Steeg | Datum recensie: 12-11-2020 | Prijs: € 14.99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.