Mijn zusje en ik


Recensie Mijn zusje en ik door Sandra Hutchison:
Over een leegte die altijd zal blijven

In het boek Mijn zusje en ik snijdt auteur Jeroen Hoogerwerf een persoonlijk en gevoelig onderwerp aan, het overlijden van een kind. Het resultaat is een prachtig hartverwarmend prentenboek dat steun kan bieden aan alle broertjes en zusjes die een broer(tje) of zus(je) hebben verloren.

In het verhaal krijgt Iris een broertje. Ze moet erg aan hem wennen, maar als ze samen opgroeien, wordt ze de steun en toeverlaat van haar broertje Olivier. Ze doen haast alles samen. Maar dan komt Iris bij een verkeersongeluk om het leven en blijft Olivier alleen achter. Hij mist zijn zus nog elke dag en koestert de fijne herinneringen aan hun tijd samen. Zo is ze toch nog een beetje bij hem.

De pastelkleurige illustraties zijn het liefdevolle werk van de uit Doorwerth afkomstige Petra Heezen (1970). Haar tekeningen stralen een harmonieuze en warme sfeer uit, wat haarfijn aansluit bij het liefdevolle, troostrijke verhaal. Iedere paginagrote illustratie in het boek bevat zeer veel details waardoor jonge kinderen niet snel uitgekeken zullen raken. De illustraties nodigen kinderen ook uit om er een eigen verhaal bij te bedenken.

Ondanks het pittige onderwerp straalt het boek Mijn zusje en ik over het algemeen vooral veel liefde en vrolijkheid uit. Het is als het ware een terugblik geworden naar de mooie herinneringen en de leuke tijd die Olivier en Iris samen hebben gehad, voordat Iris om het leven kwam. Samen logeren bij opa en oma, samen op vakantie en samen naar school. Een fijn boek, dat mogelijk die kinderen die zo’n nare ervaring mee hebben moeten maken in hun prille leven, een beetje troost kan geven.
★★★★★

Titel: Mijn zusje en ik | Auteur: Jeroen Hoogerwerf | Illustrator: Petra HeezenLevendig Uitgever | Categorie: prentenboeken | Uitvoering: hardcover | 24 pagina’s | ISBN13: 9789491740848 | Verkrijgbaar sinds: 01-11-2020 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 12-11-2020 | Prijs: €14.95 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.