Over haar lijk


Recensie Over haar lijk door Sheila Vermeulen:
Wat is welvaart je waard?

Marcie is Jason’s tweede vrouw. De vrouw die niet uit een familie met geld en status komt, en die daarom nooit geaccepteerd zal worden door de ‘society’ waarin ze door haar huwelijk terecht is gekomen. Dit betekent echter niet dat Marcie dat niet dolgraag zou willen. En alleen al daarom moet ze zorgen dat haar geheimen nooit uitkomen.

Wanneer Jason’s zakenpartner, William, vroeger terugkomt van vakantie, is hij niet alleen. In London heeft hij de veel jongere Keisha ontmoet, en is hij halsoverkop met haar getrouwd. Keisha is duidelijk een trophy wife. Jong, sexy en bloedmooi. Niet alleen William is onder de indruk. Ook Jason kan zijn ogen niet van haar afhouden.

“Toen Jason op zijn beurt knipoogde naar de nieuwe ster aan het firmament, wist Marcie niet wat ze liever deed: de ogen van deze adembenemende verschijning uitkrabben of in een hoekje gaan staan krijsen.” – Sarah Pinborough

De jonge vrouw zorgt voor afgunst en onrust, en dan is het de vraag wie wat over heeft voor het leven dat ze leiden? Hoever zijn ze bereid te gaan om dat niet kwijt te raken?

Over haar lijk is een psychologische thriller van de auteur Sarah Pinborough, die eerder, onder andere, al Wat jij niet ziet uitbracht.

Over haar lijk is een fijn boek om te lezen, maar de eerste twee delen heb ik, grotendeels, niet direct als een thriller ervaren. Alhoewel dat misschien wat teleurstelling had kunnen veroorzaken, was dat bij mij niet het geval. Je kan in die gedeeltes van het verhaal tenslotte al wel meegenieten van de spelletjes die worden gespeeld. Ook wordt er al volop gezinspeeld op geheimen die later in het verhaal een rol gaan spelen.

Het verhaal wordt deels door Marcie en deels door Keisha verteld. Beide zijn redelijk nieuw in Savannah’s Society, en niet allebei willen ze daar even graag bij horen. Sarah Pinborough plaatst deze twee personages bij karakters die elkaar al veel langer kennen en die gewend zijn aan de rijkdom waarin ze leven. De auteur heeft hiermee precies het type personages gecreëerd, die dit soort verhalen lekker smeuïg maken.

De personages willen zich geliefd voelen, maar boven alles willen ze rijkdom, macht en aanzien. De overwegingen en handelingen die daardoor ontstaan maken dat je, ondanks de wat ingetogen spanning, toch graag verder wil lezen. Het einde is niet compleet onvoorspelbaar, maar heeft nog wel een verrassing in petto.

Over haar lijk van Sarah Pinborough is misschien geen typische thriller, maar bevat wel heerlijke intriges, nietsontziende personages en een beetje occulte. Door dit alles heb ik genoten van het verhaal en geef ik het 4 sterren.
★★★★
Titel: Over haar lijk | Auteur: Sarah Pinborough | Uitgeverij: The House of Books | Categorie: thriller | Verkrijgbaar als: paperback, e-book en luisterboek | 400 pagina’s | ISBN13: 9789044359107 | Verkrijgbaar sinds: 01-09-2020 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 12-11-2020 | Prijs: €22,99, e-book €4,99, luisterboek €12,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.