Ergens onderweg


Recensie Ergens onderweg door Fany Van Hemelen:
Een eerlijke, boeiende en leuke kijk op de visie van Evi Hanssen op het leven en meer…

Toen de Vlaamse presentatrice, samen met enkele andere beroemde Vlamingen voor het tv- programma Over de Oceaan de Atlantische Oceaan overstak, startte voor haar een trip van zelfreflectie. Weg uit de drukte en het dagelijkse leven, met enkel een reis met hindernissen af te leggen op een zeilboot, had ze tijd om alles op een rijtje te zetten.

Wanneer je bijna geen privacy hebt en om te overleven op elkaar aangewezen bent, dan vallen veel dingen in het niets en is er plaats om te mijmeren over wat echt belangrijk is. Na dit avontuur besloot ze om haar ervaringen op te schrijven in Ergens onderweg.

Met korte stukjes, met altijd een treffende titel en een bijpassende quote praat ze met humor en soms zelfs scherpzinnige analyses over hoe zij omging met haar zoektocht naar geluk. Wat erg fijn was en zeker zal blijven hangen bij mij, zijn de zinnetjes die ze op het einde van elk hoofdstuk nog eens in the picture zet, waardoor ik nog extra stil blijf staan bij haar levenslessen.

Ondertussen is ze 41 en heeft ze al een woelig, maar verrijkend leven achter de rug. Ze heeft zelf ook ontdekt dat je niet altijd moet opboksen tegen obstakels, maar er ook rustig omheen kunt zeilen. In vlotte taal en met een komische en soms serieuze toon neemt ze me mee op het schip van haar leven.

Ergens onderweg is heel herkenbaar en recht voor de raap en heeft het over hoe zij omging met wat ze tegenkwam op haar pad. De persoonlijke moeilijkheden na haar echtscheiding en de strubbelingen met het co-ouderschap, haar drive en passie en haar voortdurende zoektocht naar meer en beter, die uiteindelijk niet het gewenste resultaat opleverde, zijn maar enkele van de zaken die aan bod komen.

Je hoeft haar overtuigingen niet te delen, maar haar tips in Ergens onderweg, om soepeler door het leven te gaan, inspireren en doen me met een open blik kijken naar hoe ik nu door het leven zeil en dat is volgens mij haar doel.

Net zoals bij Evi Hanssen is mijn geluk ook veel dichterbij dan ik in het verleden wel eens dacht. De zeiltocht was soms verschrikkelijk, maar ook fantastisch volgens Evi Hanssen en is dat niet net zoals onze ervaringen zijn.

Ergens onderweg is een vlotte en fascinerende beleving van een pittige dame over wat echt telt in ons leven.
★★★★★
Titel: Ergens onderweg | Subtitel: Navigatie voor een vloeiend leven | Auteur: Evi Hanssen | Overamstel Uitgevers – Uitgeverij Horizon | Categorie: non-fictie boeken | Verkrijgbaar als:  paperback en e-book | ISBN 13: 9789492958006 | 192 pagina’s | Verschenen sinds: 15-09-2020 | Recensent: Fany Van Hemelen | Datum van recensie: 13-11-2020 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.