Hoogspanning


Recensie Hoogspanning door Hannie van Grol:
Ervaringen van open-minded stellen

Mark en Nora zijn al enige tijd bij elkaar. Hij is personal coach en werkt aan huis. Zij gaat zich richten op een carrièreswitch en begint aan een opleiding aan de pabo. Als ze op een avond samen uit zijn, zorgt een weddenschap ervoor dat er een nieuwe dimensie ontstaat in hun relatie. Nora beweert dat ze die avond het voor elkaar zal krijgen een vrouw te versieren. Dat lukt haar en het zorgt er tevens voor dat ze samen op avontuur gaan. Eerst ontdekken ze wat het is om een triootje te hebben, dan volgt een bezoek aan een parenclub. Ze verleggen steeds hun grenzen een beetje, maar ze willen deze ontdekkingsreis wel samen volbrengen.

Dan ontmoet Nora op haar opleiding de charmante Emma en ze voelt zich bovenmatig tot haar aangetrokken. Als Mark haar ook ontmoet, snapt hij de voorkeur van Nora, maar is hun relatie daartegen opgewassen? Ze gaan samen de uitdaging aan, omdat ze ervan overtuigd zijn dat hun liefde voor elkaar sterk genoeg is. Alle ervaringen die het stel heeft, worden uitvoerig toegelicht en beschreven. Vaak gaat het er heet aan toe.

Veel aandacht wordt geschonken aan de belevenissen van Mark en Nora op dit nieuwe gebied dat ze aan het verkennen zijn. Eigenlijk raakt daardoor hun gewone dagelijkse leven een beetje ondergesneeuwd. Alles draait om de nieuwe ervaringen. De termen swingers, throuple en polyamorie passeren de revue en worden goed uitgelegd. Wel vallen we van de ene scène in de andere. Jammer is het dat er maar heel weinig variatie in voorkomt, zodat het erop lijkt dat de ene situatie weinig verschilt van de andere.

Hoogspanning leest heel vlot en Izzy van der Horst heeft een vlotte pen. In dit debuut heeft ze de polyamorie bespreekbaar gemaakt en uitentreuren beschreven in allerlei verschillende situaties. Wel wordt duidelijk dat de liefde en het vertrouwen tussen Mark en Nora de basis vormen voor het kunnen experimenteren samen. Wat voor een van de twee niet goed voelt, wordt niet uitgevoerd. Zoals Nora aangeeft:
“Mark, fluistert ze, ik hou heel veel van jou, en jij bent voor mij de enige met wie ik mijn liefde deel. Maar de lusten wil ik, samen met jou, af en toe wel met anderen delen.” – Izzy van der Horst

De aandacht in dit boek ligt volledig op de seksuele ervaringen. Wel enigszins ongeloofwaardig is het dat in de relatie van de twee geen onvertogen woord valt, alles is pais en vree. Het boek is een beschrijving van scènes en ervaringen en jammer is het dat er voor de karakters zelf weinig aandacht is. Enige diepgang had het verhaal aantrekkelijker gemaakt. Wel goed is het dat liefde van het stel de basis is waarop deze belevenissen mogelijk zijn, een mooi tegenwicht tegen de uitvoerig beschreven lusten.
★★★
Titel: Hoogspanning | Auteur: Izzy van der Horst | Uitgeverij: Brave New Books | Categorie: erotische romans | Verkrijgbaar als paperback en e-book | 321 pagina’s | ISBN13: 9789464058291 | Verkrijgbaar sinds: augustus 2020 | Recensent: Hannie van Grol | Datum recensie: 13-11-2020 | Prijs: € 22,50, e-book €10,00 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.