De moorden op Kingfisher Hill


Recensie De moorden op Kingfisher Hill door Sheila Vermeulen:
Kunnen ze Poirot om de tuin leiden?

Samen met rechercheur Edward Catchpool reist Hercule Poirot af naar het landgoed Kingfisher Hill. Op verzoek van Richard Devonport zullen ze zich verdiepen in de moord op zijn broer Frank. Richard’s verloofde heeft de moord bekend, maar Richard gelooft niet dat ze het heeft gedaan.

Al op de heenreis, met de Kingfisher Bus Compagny, lopen ze tegen een eerste hindernis aan. Een vrouw in de bus wil niet op haar plek blijven zitten, omdat ze beweert dat dat haar dood zal betekenen. Om de boel te sussen wisselt Poirot van plaats met deze dame. Maar Poirot doet nooit iets zonder reden.

“Hij was bijna achter in de bus met zijn toespraakje, en we hadden nog geen tien minuten gereden, toen ik iemand hard hoorde gillen. Een noodkreet die van enkele rijen voor me was gekomen. Direct daarop verscheen de vrouw met het onaffe gezicht weer in het gangpad.”-Sophie Hannah

Eenmaal aangekomen op het landgoed, start Poirot met zijn onderzoek, niet wetende dat het incident in de bus een rol zal gaan spelen in de ontrafeling van de moordzaak. Alhoewel je dat bij Poirot natuurlijk nooit helemaal zeker weet.

De moorden op Kingfisher Hill van Sophie Hannah is een lekker ouderwets moordmysterie. Dit is haar vierde boek met Agatha Christie’s personage, Hercule Poirot.

Sophie Hannah heeft bij haar formulering en beschrijving duidelijk rekening gehouden met de tijdgeest waarin het verhaal zich afspeelt en met het karakter van haar hoofdpersoon, Poirot. Het wat gedateerde taalgebruik van de excentrieke Poirot en zijn ietwat nukkige sidekick Catchpool doen het verhaal recht.

Ook de uitwerking van de andere personages past goed bij een dergelijke thriller. Van de meeste kun je lastig hoogte krijgen en het is lang onduidelijk wie er überhaupt niet liegt. Pas wanneer Poirot zijn bevindingen onthult, krijg je meer helderheid. Dit gebeurt niet in het snelle tempo dat we tegenwoordig gewend zijn, maar in trage, gedetailleerde stappen die horen bij de moordverhalen van vroeger.

Sophie Hannah laat oude tijden herleven. Het is dan ook niet moeilijk om voor je te zien hoe alles en iedereen eruitziet. Van de kleding die past bij die tijd, tot aan de inrichting van het landgoed. Even ben ik terug in mijn jeugd waarin we met ons gezin, op de bank, met een bakje chips, naar soortgelijke moordmysteries keken.

De moorden op Kingfisher Hill van Sophie Hannah is een lekker loom vertelde thriller die je mee terugneemt naar de tijden van weleer. Dit verhaal krijgt 4 sterren van mij.
★★★★
Titel: De moorden op Kingfisher Hill | Auteur: Sophie Hannah | Uitgeverij: The House of Books | Categorie: thriller | Verkrijgbaar als: paperback, e-book en luisterboek | 288 pagina’s | ISBN13: 9789044360424 | Verkrijgbaar sinds: augustus 2020 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 15-11-2020 | Prijs: €23.99, e-book €9.99, luisterboek €12,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.