Professional Line-fotoboek-Saal


Recensie Saal Professional Line-fotoboek door Sandra Hutchison:
Gun je foto’s alleen het beste.

Nu reizen steeds lastiger wordt, krijgen mijn oude vakantiefoto’s eindelijk de aandacht die ze verdienen. Zo had ik nog veel foto’s liggen van onze rondreis over het eiland São Miguel. Het bekijken van deze foto’s zorgde er direct voor dat er weer een hoop fijne herinneringen naar boven kwamen. De hoogste tijd om de mooiste afbeeldingen uit te zoeken en ze in een album te plaatsen.

Het maken van een fotoalbum: eerlijk gezegd zie ik hier altijd een beetje tegen op. Het is een tijdrovend klusje en als het album eenmaal in de bus valt, dan is het eindresultaat toch vaak niet helemaal wat ik had verwacht.

Ik ben achteraf dan ook blij dat ik gewezen werd op de website van Saal Digital. Een kleurrijk en professioneel ogende website waar je onder andere kalenders, kaarten, losse foto’s en fotoalbums kunt bestellen. De beloftes die ze maken, zijn veelbelovend: hoogwaardige fotoproducten in briljante kwaliteit. Het zou mij benieuwen.
Wanneer je de website opent en naar beneden scrolt, krijg je direct drie opties te zien waarmee je met je persoonlijke fotoalbum (of ander fotoproduct) aan de slag kunt. Net als met iedere andere klus geldt ook hier: een goed begin is het halve werk. Neem dan ook even de tijd om uit te zoeken welk systeem voor jou het prettigst werkt.

De opties zijn:
1. Rechtstreeks via de webshop
2. Saal Design Software die je gratis kunt downloaden
3. Via de app (ideaal voor foto’s die je hebt gemaakt met je mobiel

Voor mij bleek het downloaden van de software de meest logische keuze. Het duurde wel even voordat ik het systeem doorhad. Maar na enig geworstel kwam ik erachter dat het eenvoudiger was dan ik had verwacht. Je komt na het openen van de download op een keuzemenu terecht waar je het product kunt kiezen waarmee je aan de slag gaat. Wanneer er een aanbieding of kortingsactie loopt, dan staat dit hier ook direct vermeld. Met een simpele klik kom je bij het product van je keuze.
Ik koos voor een Professional Line fotoalbum (30 x 21). Een handgemaakt album met een lederlook afwerking en een cover van Acrylglas. Voor dit album heb je wederom drie opties:
1. Een leeg document
2. One Minute fotoboek
3. AutoLayout (alle foto’s worden automatisch voor je gerangschikt).

Zelf ging ik aan de slag met een One Minute fotoboek. Ik wilde een eenvoudig album maken, zodat de nadruk zou liggen op mijn foto’s en niet op het design. Ondanks het ruime aanbod koos ik dan ook de optie Simple. Daarna was het een kwestie van de juiste foto’s downloaden en ze op de gewenste plek in het album zetten. Het systeem is even wennen, maar als je het eenmaal doorhebt, is het kinderspel. Kom je er niet uit? Dan zijn de Saal Digital-videotutorials een uitkomst.

Als ik de voorbereidingen niet mee reken (zoals het uitzoeken, bijsnijden en bewerken van mijn foto’s) was het maken van het album in een paar uurtjes gedaan. De prijs van dit album ligt wel een stuk hoger dan ik gewend ben. Ik moest dan ook even slikken en vreesde dat het eindresultaat weer tegen zou vallen.
Gelukkig was dit niet het geval. Het album dat ik na enkele dagen op de deurmat vond, is een juweeltje. Alles blijkt te kloppen. De glansrijke foto’s knallen van de pagina’s af en dankzij de acryl-glas cover en de lederlookafwerking oogt het album direct luxueus. Iedere pagina in het album is geslaagd te noemen. Ik kon bijna niet geloven dat dit mijn eigen foto’s waren. Niet eerder was ik zo blij (en trots) met een fotoalbum. Zelfs de foto’s die ik in het midden van het album had geplaatst (waar ik toch een beetje huiverig voor was), lopen dankzij de Lay-flat binding vloeiend door.

Kortom, ik ben blij verrast en erg tevreden over de kwaliteit van mijn Saal Professional Line-fotoboek en de service van Saal. Het gevraagde bedrag vind ik, gezien het eindresultaat, meer dan terecht. Dit album zal niet snel in een hoekje van mijn boekenkast komen te staan, maar krijgt een opvallend plekje in huis.

Ben je op zoek naar een album voor een speciale gelegenheid, zoals bijvoorbeeld een huwelijk, een jubileum, verre reis of geboorte, dan is het Saal Professional Line-fotoboek zeker het overwegen waard. Naast het album zijn er ook cadeau-boxen verkrijgbaar waar het waardevolle album netjes in bewaard kan worden. Maar je bent gewaarschuwd: eenmaal een album van deze hoge kwaliteit in huis en je wilt niet anders meer.

★★★★★
Titel: Professional Line-fotoboek-Saal | Bedrijf: Saal | Categorie: Lifestyle, Fotografie | Uitvoering: A4 hardcover (31 x 21)| 26-130 pagina’s | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 02-02-2021 | Prijs vanaf: €69.99 | Zelf aan de slag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.