Het geschenk


Het geschenk -Sebastian FitzekRecensie Het geschenk door Sandra Hutchison:
Een verontrustend goede thriller

Voor dit boek dook Sebastian Fitzek in de belevingswereld van een analfabeet. Milan Berg is een groot deel van zijn herinneringen kwijt, maar één ding is zeker, hij kan niet lezen. Wanneer hij op zijn fiets bij een stoplicht staat te wachten, stopt er een wagen naast hem. Achterin zit een bang meisje dat hem een briefje toont. Hoewel hij de tekst niet kan lezen, zeggen haar ogen hem genoeg; dit meisje is in levensgevaar. Hij besluit de auto te volgen, zonder enig besef wat hij hiermee overhoop haalt…

Sebastian Fitzek (1971) is een meester in het schrijven van psychologische thrillers. Zijn eerste thriller De therapie (2006) was direct een hit in Duitsland. Daarna schreef hij al meerdere succesvolle thrillers en het lijkt er sterk op dat hij met Het geschenk wederom een bestseller op zijn naam kan zetten.

Er is als lezer geen ontkomen aan, vanaf de eerste pagina word je in het verhaal gezogen. De auteur start het verhaal met een behoorlijk heftige scène, waarin hoofdpersonage Milan Berg zichzelf in een benauwende positie heeft gewerkt. De daarop volgende scènes zorgen direct voor verwarring. Is Milan onschuldig zoals hij zelf beweert of is hij juist de persoon waarvoor je moet vrezen?

“Hij was naakt en werd in tweeën gespleten. Het voelde niet alleen zo. Het gebeurde echt. Hier en nu in de oude gevangeniswasserij, op de tegelvloer, vlak naast de industriële droger. Milan hoorde zichzelf alleen maar onmenselijk grommen. Als zijn mond niet gekneveld was met een sok had hij de hele gevangenis bij elkaar geschreeuwd. Niet dat dat iets had uitgemaakt. Dit clubje had er flink voor betaald om deze nacht met de nieuweling alleen te worden gelaten.” – Sebastian Fitzek.

Deze psychologische actiethriller is filmisch geschreven en leest gemakkelijk weg. De vele plottwisten zorgen ervoor dat je als lezer geïntrigeerd door blijft lezen. De diverse personages zijn krachtig uitgewerkt en hun specifieke gedrag zorgt voor de nodige chaos. De symboliek rondom de boektitel is treffend, goed bedacht en uitgewerkt. Je krijgt als lezer geen tijd om even op adem te komen. Hoofdpersonage Milan Berg rolt van de ene ellende in de andere en jij kunt niet anders dan hem volgen. Sterk boek met veel verrassende elementen met personages en een pakkende verhaallijn die je na het sluiten van het boek nog lang zullen blijven achtervolgen.

The House of Books

★★★★★
Het geschenk -Sebastian FitzekTitel: Het geschenk | Originele titel: Das Geschenk | Leesfragment | Auteur: Sebastian Fitzek | Uitgeverij: The House of Books | Categorie: psychologische thrillers | Verkrijgbaar als: paperback, e-book, luisterboek | 336 pagina’s | ISBN13: 9789044360547 | Verkrijgbaar sinds: 03-03-2021 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 06-04-2021 | Prijs: €21.99, luisterboek €12.99 en e-book €9.99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.