De mooiste netwerkwandelingen: Sallandse Heuvelrug & IJsselvallei


NetwerkwandelingenRecensie De mooiste netwerkwandelingen door Sandra Hutchison:
Sallandse Heuvelrug & IJsselvallei

Een fraaie nieuwe uitgave in de serie De mooiste netwerkwandelingen. De handzame boekjes in deze reeks hebben een aantal dingen met elkaar gemeen. De wandelingen gaan stuk voor stuk via de aanwezige (en vrij goed aangegeven) wandelnetwerken. Dat maakt uitgebreide wandelroutebeschrijvingen overbodig. De makers van dit boekje zochten in de Sallandse Heuvelrug en de IJsselvallei de indrukwekkendste (en zoveel mogelijk onverharde) paden, uit deze wandelnetwerken, voor je op en noteerden ze in dit handzame naslagwerk.

Alle routes in dit boek ( op één na) zijn rondwandelingen, je komt dus als vanzelf weer terug op de plek waar je de wandeling begon. Praktisch en fijn omdat je op deze manier niet exact dezelfde route nogmaals in tegengestelde route hoeft te lopen, hoewel dat voor ervaren wandelaars waarschijnlijk ook geen straf zou zijn.

Bij iedere route staat telkens de meest onmisbare informatie vermeld, zoals de lengte van de wandeling (varieert van 9-16 km), het seizoen waarin je de wandeling het best kunt maken. Maar ook de bereikbaarheid met het openbaar vervoer, horecagelegenheden en of je een hond mee kunt nemen tijdens de specifieke wandeling.

Extra leuk is dat bij iedere route de bezienswaardigheden die je onderweg aan zult treffen, beschreven worden. Soms bondig, soms wat uitgebreider. Dankzij de aanvullende wetenswaardigheden in het boekje worden je wandelingen nog leuker en ontspannener. Je kunt er vanaf de start immers op vertrouwen dat de mooiste route in het gebied dat je gaat betreden, voor je voeten ligt. Wat rest, is genieten!

Het boekje motiveert om er vaker te voet op uit te trekken. Met deze wandelingen ontdek je hoe mooi de natuur in dit deel van Nederland eigenlijk is en ervaar je de bijzondere geschiedenis van dit gebied. Laat je meenemen langs fraaie landgoederen, indrukwekkende oorlogsrestanten, historische stations, kerken en kunstobjecten.
Elmar

★★★★
NetwerkwandelingenTitel: De mooiste netwerkwandelingen: Sallandse Heuvelrug & IJsselvallei | Leesfragment | Auteurs: Noes Lautier Menno Faber, Ad Snelderwaard | Uitgeverij Elmar | Categorie: Gezondheid, Sport & Conditie | Uitvoering: paperback | 136 pagina’s | ISBN13: 9789038927879 | Verkrijgbaar sinds: 09-04-2021 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 05-05-2021 | Prijs: €14.99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.